Τουριστικός τομέας Περιφέρειας Πελοποννήσου: Πίστωση 2 εκατομμυρίων ευρώ για το 2023

Τουριστικός τομέας Περιφέρειας Πελοποννήσου: Πίστωση 2 εκατομμυρίων  ευρώ για το 2023

Θέματα τουρισμού αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, προχθές το πρωί στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Άννας Καλογεροπούλου και αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών, έγινε η αρχική προεργασία για το τουριστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2023, για το οποίο υπάρχει προοπτική πίστωσης περί των 2 εκατομμυρίων ευρώ από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027.

Ωστόσο, όπως τονίστηκε, για το πιο πάνω πρόγραμμα θα υπάρξει το επόμενο διάστημα ευρύτατη συζήτηση, ενώ συσκέψεις για τον προγραμματισμό της νέας τουριστικής περιόδου θα επαναληφθούν από τον επόμενο χρόνο.

Κατά την προχθεσινή σύσκεψη, εξάλλου, δόθηκαν οδηγίες από τον περιφερειάρχη για τη διοργάνωση, μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο, εκδηλώσεων ενημέρωσης στις έδρες των Ενοτήτων της Περιφέρειας στις οποίες λειτουργούν infokiosk -Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία.

Στις εκδηλώσεις αυτές, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων της κάθε περιοχής από τον τομέα του τουρισμού, καθώς και ιδιωτών, οι υπάλληλοι των infokiosk θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τα στοιχεία τα οποία συγκεντρώθηκαν, τόσο όσον αφορά στην επισκεψιμότητα όσο και σχετικά με τα προβλήματα που εντοπίστηκαν από τους επισκέπτες.