Τριφυλία: Λεκτικός διαπληκτισμός δημάρχου και επιχειρηματία στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τριφυλία: Λεκτικός διαπληκτισμός δημάρχου και επιχειρηματία στο Δημοτικό Συμβούλιο

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Τριφυλίας και του κατοίκου Κυπαρισσίας και επιχειρηματία, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, σημειώθηκε την Παρασκευή στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Προ ημερήσιας διάταξης ο Γιάννης Μερκούρης έθεσε το θέμα της αναφοράς – καταγγελίας του κ. Παναγιωτόπουλου, λέγοντας στον κ. Λεβεντάκη πως δε θα σταθεί σε αυτά που αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος για τα κολωνάκια, τα λουλούδια κ.τ.λ., αλλά «θα σταθώ σ’ αυτό που λέει, ότι υπάρχουν προμηθευτές που τους λέτε να πάνε στα δικαστήρια να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Και θα ’θελα την τοποθέτησή σας σε αυτό». «Ποιος το λέει αυτό;» είπε ο κ. Λεβεντάκης, με τον κ. Μερκούρη να απαντά: «Λέω, διάβασα μια επιστολή σήμερα. Δεν την είδατε εσείς;», τον κ. Λεβεντάκη να απαντά «όχι» και τον κ. Μερκούρη να συνεχίζει: «Την έχουν στείλει και σε εσάς».

Ακολούθως ο κ. Λεβεντάκης είπε ότι «δε με απασχολεί, διότι ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει», με τον κ. Μερκούρη παρεμβαίνοντας να του λέει: «Τα διαψεύδετε;» και εκείνον να επαναλαμβάνει: «Δε με απασχολεί» και τον κ. Μερκούρη να επιμένει: «Θέλω μια απάντηση υπεύθυνη. Είναι σοβαρή καταγγελία αυτή».

«Αν υπάρχει σοβαρή καταγγελία, υπάρχουν σοβαρές υπηρεσίες που μπορούν να παν να την καταγγείλουν. Από κει και μετά, το τι γράφει ο καθένας με αφήνει αδιάφορο», τόνισε ο δήμαρχος Τριφυλίας και σε ερώτηση του κ. Μερκούρη: «Εσείς θα απαντήσετε σε αυτή την επιστολή;», τόνισε: «Όχι, δεν απαντάω τίποτα».

Στη συνέχεια της συνεδρίασης ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σαράντος Κουκούμης, σχετικά με την καταγγελία του κ. Παναγιωτόπουλου τόνισε: «Τουλάχιστον στην οδό Σταθοπούλου που έχει τα οχήματά του και βγαίνει να κουρέψετε τα δέντρα. Δε σας ζητάει τίποτα υπερβολικό…», με τον αντιδήμαρχο Αντώνιο Βλάχο να του απαντά: «Αυτός ξέρεις τι θέλει; Να ξεριζώσει τα δέντρα θέλει» και τον κ. Κουκούμη να τονίζει: «Τουλάχιστον, σε πρώτη φάση, κουρέψτε τα να μπορεί να ’χει ορατότητα».

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Λεβεντάκης είπε στον κ. Κουκούμη: «Σαράντο, ένας πολίτης, ο Παναγιωτόπουλος, ζητάει αυτό το οποίο ζητάει. Σημασία έχει πόσο εφικτό είναι να γίνει, όταν σου λέει “κόψε το δέντρο αποκάτω”, για να μπαίνει το λεωφορείο. Πρώτα απ’ όλα, εκεί που πάει τα λεωφορεία είναι παράνομο. Πρώτον. Έχει δεξαμενές καυσίμων δίπλα. Έχει κλείσει το δρόμο κι έχει κάνει γκαράζ». Έπειτα από λίγη ώρα, στην αίθουσα συνεδριάσεων εμφανίστηκε ο επαγγελματίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Κάποια στιγμή και ενώ δεν είχε δοθεί ο λόγος στον κ. Παναγιωτόπουλο, ο δήμαρχος ρώτησε εάν εκείνος είναι ο κύριος που είπε ότι λένε σε προμηθευτές να πάνε στα δικαστήρια και, ακολούθως, ότι θα του κάνει μήνυση.

Τότε ο κ. Παναγιωτόπουλος σηκώθηκε από την καρέκλα στο ακροατήριο, όπου καθόταν, λέγοντας να του κάνει όσες μηνύσεις θέλει. «Έχω ψυχή και το χαρτί (σ.σ. η καταγγελία – αναφορά του) είναι στο Δημαρχείο, στον εισαγγελέα, και στην Τροχαία», ενώ οι τόνοι μεταξύ του ιδίου και του κ. Λεβεντάκη ανέβηκαν στα ύψη

Να σημειωθεί πως ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι πήγε στην αίθουσα συνεδριάσεων, γιατί ο κ. Λεβεντάκης ισχυρίστηκε ότι έχει (σ.σ. ο κ. Παναγιωτόπουλος) παράνομες δεξαμενές, ενώ κάλεσε τους δημοσιογράφους να πάνε να φωτογραφίσουν και ο δήμαρχος να καλέσει όποια υπηρεσία θέλει.

Μετά τις λεκτικές αντιπαραθέσεις και αφού ο κ. Παναγιωτόπουλος καληνύχτισε, αποχώρησε.