«Αόρατη» για τους Χριστουγεννιάτικους ταξιδιώτες η Μεσσηνία

«Αόρατη» για τους Χριστουγεννιάτικους ταξιδιώτες η Μεσσηνία

Ισχνές και χωρίς ενδιαφέρον οι πληρότητες μέχρι τώρα

Ισχνή και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι η πληρότητα των ξενοδοχείων στη Μεσσηνία για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με την εικόνα που έχει σχηματίσει από τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας.

Για άλλη μια χρονιά, αποδεικνύεται ότι ο νομός μας ούτε κατ’ επίφαση δεν ακουμπά το λεγόμενο «χειμερινό τουρισμό» ή ακόμα χειρότερα το «12μηνο τουρισμό», σε αντίθεση με τη γειτονική Αρκαδία, όπου «κάθε φέτος και καλύτερα».

Η ίδια εικόνα κρατήσεων, φαίνεται πως ισχύει και για τη βραχυχρόνια μίσθωση, αφού χθες τα διαθέσιμα ακίνητα στην Καλαμάτα για την 4ήμερο των Χριστουγέννων, ξεπερνούσαν τα 1000, κάτι που αποδεικνύει πως δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον.

Για τα δε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ούτε λόγος, καθώς όπως μας πληροφόρησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Μεσσηνίας Ιωάννης Καραλής, στην συντριπτική τους πλειοψηφία αυτή την περίοδο είναι κλειστά, όπως γίνεται όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Με αυτά τα δεδομένα, μόνο ενθαρρυντική δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί η εικόνα που παρουσιάζει μέχρι τώρα, η επισκεψιμότητα που αναμένεται στην περιοχή μας τις γιορτινές ημέρες.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, πρόσθεσε ότι όχι μόνο δεν είναι ενθαρρυντική η κατάσταση αυτή τη στιγμή, αλλά δεν υπάρχουν και ενθαρρυντικά σημάδια ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε ανάκαμψη.

«Η περιοχή μας ανέκαθεν δεν ήταν στις προτεραιότητες και στις προτιμήσεις του κόσμου για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Οι μόνοι επισκέπτες τέτοιες ημέρες είναι κάποιοι μεμονωμένοι που σχεδιάζουν μια βόλτα στην περιοχή μας, είτε γιατί έχουν έρθει κι άλλη φορά, τους άρεσε και θέλουν να περάσουν ήσυχα τις ημέρες των γιορτών, είτε έχουν κάποια σχέση με την περιοχή, είτε έχουν φίλους. Δεν έχουμε αναγνωρισθεί ως χειμερινός προορισμός και άρα δεν μας επιλέγουν. Τα Καλάβρυτα και η περιοχή της Αρκαδίας, θα πάνε καλύτερα, αν και οι καιρικές συνθήκες είναι ακόμα πολύ ήπιες. Πιστεύω, όμως ότι έστω και με περιορισμένη δυναμική, αυτές οι περιοχές θα δουλέψουν. Εμάς οι κρατήσεις στην περιοχή μας είναι ισχνές και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον», τόνισε ο κ. Καραλής και κράτησε την επιφύλαξη, επειδή «ο Έλληνας είναι της τελευταίας στιγμής», να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει την τελευταία εβδομάδα.

Δεν βρίσκουν μαγαζί να φάνε
Ο κ. Καραλής εκτίμησε ότι η περιοχή της Μάνης και της Καλαμάτας, θα κινηθούν στα ίδια χαμηλά επίπεδα, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές, όπως Πύλος, Κορώνη, Μεθώνη, Τριφυλία,  προέβλεψε πλήρη άπνοια. Βέβαια, δεν ισχύει το ίδιο για την περίοδο των Απόκρεων και του Πάσχα, όπου η Μεσσηνία συνεχώς κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις των εκδρομέων.

Εστίασε, όμως, και σε ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που καταγράφεται στην ύπαιθρο της Μεσσηνίας αυτή την περίοδο.

«Φωνάζουμε όλοι για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά όλο αυτό το διάστημα, όλοι είναι στην ελαιοσυγκομιδή και αν κάποιος αποφασίσει να πάει να μείνει σε μια περιοχή εκτός Καλαμάτας, δεν θα βρίσκει μαγαζί για να φάει. Στην ύπαιθρο της Μεσσηνίας αυτή την περίοδο τα μαγαζιά για φαγητό είναι κλειστά. Ας αποφασίσουν να έχουν πρώτα ανοικτά μαγαζιά με ότι βέβαια αυτό συνεπάγεται με τα αυξημένα έξοδα που υπάρχουν και μετά να μιλήσουμε για προγραμματισμό τουριστικής επιμήκυνσης όλων αυτών των προορισμών», κατέληξε.

Της Βίκυς Βετουλάκη