Bandapart Studio: Εικαστική συμμετοχική εγκατάσταση της Γιούλας & Όλγας Παπαδοπούλου

Bandapart Studio: Εικαστική συμμετοχική εγκατάσταση  της Γιούλας & Όλγας Παπαδοπούλου

Τι θα παίρνατε μαζί σας σε έναν άδειο πλανήτη για να εξασφαλίσετε την ευτυχία σας; Πόσο ρόλο παίζουν σε αυτήν οι περιρρέουσες συνθήκες της πραγματικότητας; Έχουμε την ευθύνη του κόσμου όλου; Έχουμε τη δύναμη να διαμορφώσουμε το δικό μας μικρόκοσμο; Μήπως τελικά η ευτυχία είναι καθαρά ατομική υπόθεση;

Αυτά και άλλα ερωτήματα επιχειρούν να θέσουν οι εικαστικοί Γιούλα και Όλγα Παπαδοπούλου παρουσιάζοντας μια ιδιότυπη συμμετοχική εγκατάσταση στο Bandapart Studio στην Καλαμάτα (Αναγνωσταρά 20, Καλαμάτα), με τίτλο “The eye of the beholder”.

Στο χώρο ηχογραφήσεων του στούντιο στήνεται μια εγκατάσταση/περιβάλλον που θα απευθύνεται ατομικά σε κάθε θεατή, δηλαδή κάθε θεατής θα εισέρχεται και θα τη βιώνει ξεχωριστά, ως ατομική «συνεδρία» συγκεκριμένης διάρκειας. Το διαδραστικό/συμμετοχικό αυτό μέρος του έργου θα διαρκέσει δύο ημέρες, ενώ την τρίτη μέρα θα προβληθούν στον ίδιο χώρο τα αποτελέσματα της όλης δράσης.

Το έργο “The eye of the beholder” αποτελεί το τρίτο μέρος μιας τριλογίας που περιλαμβάνει δύο προηγούμενες εγκαταστάσεις με τίτλους “Χωράφι 54” (2020) και “Το Άγνωστο Αριστούργημα” (2022). Όλα τα έργα της τριλογίας διαχειρίζονται θέματα που προέκυψαν από την είσοδο μας στην covid εποχή και που βιώνουμε ακόμα ως αντίκτυπο αυτής στην καθημερινότητα και στον τρόπο σκέψης μας.

Συμμετοχική εγκατάσταση: Τρίτη 3 και Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, 16.00-23.00 (κάθε «συνεδρία» διαρκεί περίπου 20 λεπτά)

Έκθεση αποτελεσμάτων & party: Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023, 21.00

Είσοδος ελεύθερη (οι θεατές καλούνται προαιρετικά να φέρουν μαζί τους ένα δικό τους αντικείμενο, αγαπημένο, σουρεαλιστικό, κάτι που τους εκφράζει κ.λπ.)

Οπτικακουστική υποστήριξη: Κυριάκος Μαρίνης – Microtron, Γιώργος Δημητρακόπουλος – Bandapart

Graphic design: Danny Kargas

Επιμέλεια γεύσης: Έλενα Μποζαντζή – Mamellada.