Χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια Καλαμάτας: Αγοραστική διάθεση υπάρχει, όμως ο κόσμος διστάζει ακόμα

Χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια Καλαμάτας: Αγοραστική διάθεση υπάρχει, όμως ο κόσμος διστάζει ακόμα

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται κορύφωση της κίνησης

Επέστρεψαν και φέτος, για μια ακόμη χρονιά, μαζί με τον υπόλοιπο στολισμό της πόλης, τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Χειροποίητα κοσμήματα, γούρια και διακοσμητικά είναι μόλις μερικά από τα δεκάδες είδη που θα βρει κανείς στα ειδικά κατασκευασμένα ξύλινα σπιτάκια που φιλοξενούν έντεκα διαφορετικούς πωλητές για την εορταστική περίοδο.

Το «Θ» βρέθηκε στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας και συνομίλησε με τους πωλητές που δραστηριοποιούνται εκεί. Οι ίδιοι έκαναν λόγο για μουδιασμένη κίνηση προς το παρόν, κάτι το οποίο περιμένουν να αλλάξει τις επόμενες μέρες.

Αναστασία Σιμοπούλου

«Είναι η πρώτη χρονιά που βρίσκομαι στην αγορά της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας, και γι’ αυτό δεν έχω μέτρο σύγκρισης με τις άλλες χρονιές. Παρ’ όλα αυτά, αυτό που παρατηρώ τις ημέρες που βρίσκομαι εδώ, είναι ότι ο κόσμος κάνει μια κατατοπιστική βόλτα για να δει τις τιμές και το τι υπάρχει.

Νομίζω ότι κορύφωση της κίνησης θα υπάρξει ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, όπως νομίζω ότι θα γίνει και γενικότερα με τα ψώνια του κόσμου».

Ιωάννα Μαρκοπούλου

«Έχει ξεκινήσει σιγά σιγά ο κόσμος να ψωνίζει τα δώρα των Χριστουγέννων, αν και θεωρώ ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει περισσότερη δουλειά. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε για το καλύτερο, μιας και φέτος τα πράγματα είναι πεσμένα. Ακόμα είμαστε πεσμένα, αν και θα δούμε μέχρι το τέλος του μήνα πώς θα κινηθεί η αγορά».

Τζένη Μάλαμα

«Ο κόσμος μάς αγαπάει, και περιμένει με αγωνία πότε θα έρθουμε, αλλά δυστυχώς τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Καμία σχέση με πέρυσι, και βλέπουμε ότι κάθε χρόνο η κίνηση μειώνεται. Δεν ξέρω πού θα οδηγήσει όλο αυτό. Ο κόσμος φαίνεται ότι θέλει να αγοράσει πράγματα, αλλά κακά τα ψέματα, όταν έχει πιο σημαντικές ανάγκες, είναι δύσκολο να επενδύσει σε κάτι άλλο.

Ας ελπίσουμε να φτάσει αυτή η κατάσταση στα αυτιά των υπευθύνων και να κοιτάξουν λίγο τον κόσμο που υποφέρει και δεν το αξίζει…».

Ρούλη Λιακοπούλου

«Κάναμε ένα ξεκίνημα πολύ εντυπωσιακό, αλλά στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλη πτώση της κίνησης. Σε αυτό συνέβαλε και ο άσχημος καιρός που υπήρχε τις προηγούμενες εβδομάδες. Ο κόσμος έχει διάθεση να ψωνίσει έπειτα από τα προηγούμενα χρόνια, όσα βέβαια μπορεί ο καθένας. Παρατηρούμε ότι αρκετά δειλά τώρα αρχίζει να βγαίνει και να ψωνίζει λίγο περισσότερο, ενώ τις επόμενες μέρες περιμένουμε μεγαλύτερη κίνηση».

Βασιλική Φιλιππίδου

«Δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για το πώς και πόσο είναι διατεθειμένος ο κόσμος να βγει και να ψωνίσει. Παρ’ όλα αυτά, τις επόμενες μέρες περιμένουμε μια γενικότερη αύξηση στην επισκεψιμότητα και τη δυνατότητα για αγορές από τον κόσμο.

Όμως, νομίζω ότι είναι πολύ καλά που βρισκόμαστε στην αγορά της πλατείας. Ο κόσμος δείχνει να έχει ενδιαφέρον για τα κοσμήματα και ό,τι άλλο μπορεί να βρει σε εμάς. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένη με την κίνηση, δεδομένων των συνθηκών. Γενικότερα, όμως, ο κόσμος έχει μια οικονομική δυσκολία. Αυτό είναι γεγονός. Δε χρειάζεται να μιλάμε γι’ αυτό σαν κάτι το πολύ αρνητικό, μιας και είναι μια πραγματικότητα που ζει ο καθένας μας σήμερα σε διαφορετικές αναλογίες. Παρ’ όλα αυτά, περιμένουμε τις επόμενες μέρες να υπάρξει μεγαλύτερη ροή του κόσμου, καθώς και ο καιρός φαίνεται να βοηθάει σε αυτό αρκετά».

Της Χριστίνας Μανδρώνη