Ε.Ο. Ασπρόχωμα – Μεσσήνη: Έκλεψαν υπόγειο καλώδιο οδοφωτισμού μήκους 3 χλμ!

Ε.Ο. Ασπρόχωμα – Μεσσήνη: Έκλεψαν  υπόγειο καλώδιο οδοφωτισμού μήκους 3 χλμ!

Ανάθεση έργου για την άμεση αποκατάσταση του φωτισμού

Με ανάθεση θα εκτελεσθεί το έργο αποκατάστασης ζημιών οδοφωτισμού στον κόμβο της 82ης Ε.Ο. – τμήμα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη.

Στόχος είναι η άμεση και αποτελεσματική αποκατάσταση του οδοφωτισμού στον κυκλικό κόμβο του δρόμου Ασπροχώματος – Μεσσήνης, σε σύνολο 18 ιστών φωτισμού.

Κλάπηκε το καλώδιο
Εδώ και αρκετό καιρό έχει κλαπεί από αγνώστους το υπόγειο καλώδιο, συνολικού μήκους τριών χιλιομέτρων και ο χάλκινος αγωγός γείωσης, συνολικού μήκους 1.500 μέτρων, από τον πρώτο κόμβο της 82ης Ε.Ο., τμήμα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη (κόμβος ενωτικής Μορέα), και κατά μήκος της ενωτικής οδού μέχρι την είσοδο του αυτοκινητόδρομου Καλαμάτα – Αθήνα.

Εξαιτίας της κλοπής του υπόγειου καλωδίου υπάρχει συσκότιση από τον κυκλικό κόμβο της 82ης Ε.Ο. και κατά μήκος της ενωτικής οδού για περίπου ένα χιλιόμετρο, μέχρι την είσοδο του αυτοκινητόδρομου.

Το μείζον πρόβλημα για την οδική ασφάλεια των οχημάτων είναι η συσκότιση που παρουσιάζει ο κυκλικός κόμβος λόγω του μεγέθους του (πλάτος πρόσβασης, κλάδοι προσέγγισης), αλλά και λόγω της ύπαρξης φωτισμού πριν και μετά τον κόμβο (φαινόμενο θάμβωσης), και απαιτείται η άμεση αποκατάστασή του.

Δολιοφθορά
Η αποκατάσταση του φωτισμού θα γίνει με την ηλεκτρική διασύνδεση του κόμβου με τον κόμβο έμπροσθεν του αερολιμένα Καλαμάτας επί της 82ης Ε.Ο. Με τον τρόπο αυτό, μάλιστα, θα θωρακιστεί η εγκατάσταση του κόμβου, διότι δε θα είναι πλέον εύκολο λόγω της συχνής διέλευσης οχημάτων να γίνει δολιοφθορά στο δίκτυο του φωτισμού.

Ο προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται σε 30.000 ευρώ.

Της Βίκυς Βετουλάκη