Εκατοντάδες και το Νοέμβριο οι επικίνδυνες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στην Πελοπόννησο

Εκατοντάδες και το Νοέμβριο οι επικίνδυνες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στην Πελοπόννησο

Ένα θανατηφόρο και δύο τροχαία με ελαφρά τραυματίες, σημειώθηκαν στη Μεσσηνία το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Συνολικά, σε όλη την περιφέρεια, τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκαν 21 τροχαία ατυχήματα με 28 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες) και συγκεκριμένα σημειώθηκαν 3 θανατηφόρα τροχαία με 3 νεκρούς, ένα σοβαρό ατύχημα με ένα σοβαρά τραυματία και 17 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 24 ελαφρά τραυματίες.

Έλεγχοι και παραβάσεις
Αντίστοιχα, στη Μεσσηνία, καταγράφηκαν, ένα θανατηφόρο με ένα νεκρό, κανένα σοβαρό ατύχημα και 2 τροχαία με 2 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν το αντικανονικό προσπέρασμα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η παραβίαση προτεραιότητας και η ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το Νοέμβριο, συγκροτήθηκαν 577 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 11.567 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 149 παραβάσεις.

Το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, και 2.191 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν: 1.561 για υπερβολική ταχύτητα, 162 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 153 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 116 για Κ.Τ.Ε.Ο., 85 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 48 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 20 για παραβίαση σηματοδότη, 17 για αντικανονικούς ελιγμούς, 14 για αντικανονικό προσπέρασμα, 9 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και 6 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη