Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: Να παραταθεί η προθεσμία υποβολής προσφορών για σύνδεση με Θεσσαλονίκη

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: Να παραταθεί η προθεσμία υποβολής προσφορών για σύνδεση με Θεσσαλονίκη

Την ανάγκη αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας επισημαίνει η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας δια του προέδρου της Δημήτριου Καραλή, ζητώντας παράλληλα την παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών για την αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται: «Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας έχει επανειλημμένα αναδείξει την ανάγκη αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας ως βασικής πύλης εισόδου για την πόλη, για τη Μεσσηνία και για την Πελοπόννησο ολόκληρη.

Για το θέμα αυτό υπήρξαν παρεμβάσεις και δηλώσεις αρμόδιων παραγόντων της κεντρικής κυβέρνησης, μηδέ και του πρωθυπουργού εξαιρουμένου, που αναγνώριζαν το θέμα ως μέγιστης προτεραιότητας.

Ωστόσο, η είδηση περί άκαρπης λήξης της προθεσμίας για υποβολή προσφορών και συνέχιση του καθεστώτος επιδότησης της αεροπορικής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο δεν αναβαθμίζει, αλλά αποκόπτει την περιοχή από τη βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια και αφαιρεί ένα πλεονέκτημα που οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση, ακόμα και σε όσα ήδη υπήρχαν ως δεδομένα.

Θεωρούμε, συνεπώς, όχι μόνο αυτονόητη την παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών ώστε η συγκεκριμένη γραμμή να συνεχίσει να συνδέει την Καλαμάτα με τη συμπρωτεύουσα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αλλά και παράλληλα, προκειμένου να ενισχυθούν οι πτήσεις από το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό, ζητούμε την παρέμβαση του δημάρχου Καλαμάτας, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των πολιτικών εκπροσώπων και των αρμόδιων υπουργών, για την προώθηση των διαδικασιών αεροπορικής σύνδεσης και με την Κρήτη, που επίσης θα ενισχύσει την κίνηση προς την περιοχή της Μεσσηνίας, που πολλαπλώς χωλαίνει.

Παρεμβάσεις, όμως, αναμένουμε και από όλους τους αρμόδιους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και της κεντρικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του Υπερταμείου, και για το μείζον θέμα της δημιουργίας χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, που υπολείπεται και, όπως έχει αναγνωριστεί από όλους, λειτουργεί ως αντικίνητρο για τις ήδη υφιστάμενες και νέες συνδέσεις, κυρίως από το εξωτερικό.

Είναι καιρός να περάσουμε από τα λόγια στα έργα. Και είναι αδιανόητο να μην υπάρχει αμεσότητα στην ανάληψη πρωτοβουλιών που θα τονώσουν την τουριστική κίνηση στην ευρύτερη περιοχή, από την οποία ωφελημένη από τα επιπλέον έσοδα που θα προκύψουν δε θα είναι μόνο η τοπική οικονομία, αλλά ολόκληρη η χώρα, σε μια μάλιστα εποχή που ο τουρισμός παίζει ακόμα πιο καθοριστικό ρόλο στη στήριξη και ανάπτυξη της χώρας».