Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης

Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα βρίσκεται από χθες το βράδυ και η πόλη της Μεσσήνης όπου σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση έγινε η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης.

Σε μια γιορτή αγάπης όπου κατά κύριο λόγο πρωταγωνιστούν τα παιδιά, μαθητές των σχολείων της πόλης και σχολών χορού, έδωσαν το σύνθημα για τη φωταγώγηση του δέντρου. Ακολούθως δεκάδες βεγγαλικά, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Μεσσήνης, φώτισαν τον ουρανό.

«Μέσα σε αυτό το χαρμόσυνο κλίμα γινόμαστε όλοι “μια αγκαλιά” γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα για τον τόπο μας», είπε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, στον χαιρετισμό του, ευχόμενος σε όλους καλές γιορτές με υγεία, αγάπη και ομόνοια.

Στην εορταστική ατμόσφαιρα συνέβαλαν με τη συμμετοχή τους Φιλαρμονική του Δήμου με τις μελωδίες της, οι χορωδίες των 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Μεσσήνης και η Σχολή Χορού «Kinisis ΤΕΧΝΗ», ο Σύλλογος χορού και ενόργανης «Η Χαρά του Παιδιού» με τα χορευτικά τους προγράμματα.

Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι που έχει στηθεί στη κεντρική πλατεία Μεσσήνης, ενθουσίασε τα παιδιά. Θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών και θα προσφέρει δωρεάν βόλτες έως τις 6 Ιανουαρίου από τις 10:00 – 14:00 και από τις 17:00 – 21:00.

Στα σπιτάκια της πλατείας οι Σύλλογοι είχαν οργανώσει χριστουγεννιάτικο παζάρι προσφέροντας και γλυκά κεράσματα, ενώ είχε στηθεί και Ταχυδρομείο για να στείλουν τα παιδιά τα γράμματά τους στον Αϊ Βασίλη. Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν οι εξής: ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μεσσήνης», ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσσήνης, ο Κοινωνικοπολιτιστικός- Εξωραϊστικός Σύλλογος «Το Κλήμα», ο Σύλλογος Γυναικών Μεσσήνης και Περιχώρων, ο Σύλλογος Γυναικών Νερόμυλου, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του1ου και του 3ου Δημοτικών Σχολείων Μεσσήνης, το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης «Εθελοντισμός για όλους», ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης «Ο Ερμής» και ο Γυμναστικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Ο Πάμισος».

Την εκδήλωση παρουσίασε η Κοινοτική σύμβουλος Μεσσήνης και υπεύθυνη της διοργάνωσης Δώρα Βαρανάκη.