Η αγορά οχήματος τον έβαλε σε περιπέτειες

Η αγορά οχήματος τον έβαλε σε περιπέτειες

Σε μεγάλη περιπέτεια έχει μπει ένας Μεσσήνιος, ο οποίος προσπάθησε να αγοράσει όχημα από το εξωτερικό, μέσω εμπόρου εκτός Μεσσηνίας, κι αν και έχει περάσει ικανό χρονικό διάστημα, ούτε όχημα έχει παραλάβει ούτε τα χρήματα που έδωσε του επιστράφηκαν. Ο ίδιος έχει κινηθεί νομικά, αλλά η ταλαιπωρία του συνεχίζεται και εφιστά την προσοχή σε άλλους ανθρώπους που επιχειρούν να κάνουν τέτοιες συναλλαγές, να είναι πολύ προσεκτικοί και συγκρατημένοι.

Όπως μας εξήγησε, απευθύνθηκε στο συγκεκριμένο έμπορο που βρίσκεται εκτός Μεσσηνίας έπειτα από συστάσεις. Βρήκε το όχημα που επιθυμούσε σε έμπορο στο εξωτερικό και ξεκίνησε τις διαδικασίες. Δυστυχώς, κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό του Έλληνα εμπόρου ένα μεγάλο ποσό για την αγορά του αυτοκινήτου (έχοντας όμως όλα τα παραστατικά), αλλά παρά τις οχλήσεις του το αυτοκίνητο δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα, ούτε και τα χρήματά του έχει πάρει ακόμα πίσω.

Ο έμπορος στην Ελλάδα του αναφέρει ότι κάτι έγινε και δεν αγοράσθηκε το αυτοκίνητο, αλλά ότι θα του επιστρέψει τα χρήματα. Αν και έχουν περάσει κάποιοι μήνες, αυτό δεν έχει γίνει.

Παράλληλα, από τον έμπορο που είχε το αυτοκίνητο στο εξωτερικό έμαθε ότι αρχικά έγινε κράτηση, αλλά ποτέ δεν πληρώθηκε, κι έτσι έπειτα από κάποιες μέρες το όχημα τέθηκε και πάλι σε πώληση.

Μας ζήτησε λοιπόν, να κοινοποιήσουμε το πάθημά του, προκειμένου ο κόσμος να είναι πιο προσεκτικός στις συναλλαγές του, ενώ αναζητά κι άλλους που μπορεί να έχουν πάθει το ίδιο, ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουν νομικά το θέμα.
Β.Β.