Μενέλαος Γερονικολός: «Τα ζητήματα της υγείας δε λύνονται με επισκέψεις – φιέστες του υπουργού Υγείας στην Καλαμάτα»

Μενέλαος Γερονικολός: «Τα ζητήματα της υγείας δε λύνονται με επισκέψεις – φιέστες του υπουργού Υγείας στην Καλαμάτα»

Σε δήλωση για την υγειονομική κάλυψη της Ανατολικής Πυλίας προέβη ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Μενέλαος Γερονικολός, σχολιάζοντας πως «τα ζητήματα της υγείας δε λύνονται με επισκέψεις – φιέστες του υπουργού Υγείας στην Καλαμάτα, ούτε με υποσχέσεις που ποτέ δεν υλοποιούνται».

Όπως αναλυτικά αναφέρει: «Οι δραματικές ελλείψεις στην υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της Ανατολικής Πυλίας, όπως αυτές διαπιστώνονται, σε πρόσφατη ανακοίνωση των Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας, αποτελούν μια ακόμα απόδειξη ότι οι ελλείψεις στον τομέα της υγείας συνιστούν κυρίαρχο πρόβλημα, ιδιαίτερα για την περιφέρεια του νομού.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όλα τα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησής της, δε φρόντισε, παρότι η πανδημία το επέβαλε, να ενισχύσει ουσιαστικά τις δομές υγείας στη Μεσσηνία, να θωρακίσει με το αναγκαίο προσωπικό τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νομού.

Παρότι το συγκεκριμένο ζήτημα το θέτουμε μετ’ επιτάσεως όλα αυτά τα χρόνια, η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας συνεχίζουν να “σφυρίζουν αδιάφορα”, συνεχίζουν να αφήνουν μεγάλα τμήματα του νομού χωρίς την αναγκαία και απαραίτητη υγειονομική κάλυψη.

Το τραγικό περιστατικό και οι ελλείψεις στην περιοχή της Ανατολικής Πυλίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά τα αποτελέσματα των εγκληματικών πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας στην υγεία.

Συντασσόμαστε με τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής και ζητάμε τη δημιουργία Κέντρου Υγείας, με 24ωρη παρουσία ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και τη λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ.

Καλούμε την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιληφθούν, έστω και τώρα, ότι τα ζητήματα της υγείας δε λύνονται με επισκέψεις – φιέστες του υπουργού Υγείας στην Καλαμάτα, ούτε με υποσχέσεις που ποτέ δεν υλοποιούνται».