Ο «Κήπος της Λυσούς» και το 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας έφεραν τα Χριστούγεννα στην Αλαγονία

Ο «Κήπος της Λυσούς» και το 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας έφεραν τα Χριστούγεννα στην Αλαγονία

Ένα όμορφο, γιορτινό, χριστουγεννιάτικο, αλλά ταυτόχρονα εκπαιδευτικό συναπάντημα πραγματοποιήθηκε στην Αλαγονία την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Κοινότητα Αλαγονίας, μαζί με το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας, φιλοξένησαν στο βουνό τις Γ΄ και Δ΄ τάξεις του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, μαζί με την ομάδα νέων που εκπαιδεύονται στο φυτώριο του «Κήπου της Λυσούς», συνοδευόμενοι από μια εξαιρετική διεπιστημονική ομάδα.

«Όλοι μαζί», όπως περιγράφεται, «εξερεύνησαν σημεία του Ταϋγέτου με εξαιρετικό περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, όπως οι καταρράκτες που μάγεψαν τα παιδιά. Απόλαυσαν το βουνό που ήταν ντυμένο με τα πολύχρωμα φθινοπωρινά φύλλα του. Περπάτησαν παρέα, επισκέφθηκαν πολιτιστικά αξιοθέατα της Αλαγονίας, γνώρισαν τους φιλόξενους κατοίκους που τους περίμεναν με τραγανές πίτες με μέλι του βουνού, στόλισαν μαζί τα χριστουγεννιάτικα δέντρα της πλατείας και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Η πιο σημαντική, ίσως, συνάντηση ήταν αυτή του “Κήπου της Λυσούς” με τον Παναγιώτη Μανίκη του Κέντρου Φυσικής Καλλιέργειας, η οποία έγινε και την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου με άλλη ομάδα νέων εκπαιδευόμενων, όπου αντάλλαξαν ιδέες, προτάσεις και εμπειρίες με βάση την κοινή τους αγάπη για τον κήπο, την καλλιέργεια και γενικότερα τη φυσική παραγωγή, χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη εντάσσεται στον πολυετή κύκλο εκπαιδευτικών δράσεων του Εκπαιδευτικού Δρυμού Ταϋγέτου. Οι νέοι αγρότες, όπως και οι μαθητές του 12ο Δημοτικό Σχολείου, γνώρισαν τη φυσική καλλιέργεια και την τεχνική της χρήσης σποροσβόλων, με τρόπο ώστε να μπορέσουν στο μέλλον να τα εφαρμόσουν.

Αυτή η ημέρα άφησε στην καρδιά όλων τη γλυκιά ενέργεια του ορεινού όγκου που βρίσκεται δίπλα μας και ομορφαίνει τη ζωή μας και τη χαρά της γνωριμίας και της επικοινωνίας των ανθρώπων και των διαφορετικών φορέων που συνεργάζονται. Μια συνεργασία που θα συνεχιστεί τόσο στο χώρο του “Κήπου τη Λυσούς”, όπου γίνεται σπουδαία δουλειά, όσο και στο χώρο της εκπαίδευσης».