Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών στην Καλαμάτα το 2023

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών στην Καλαμάτα το 2023

Εκπροσώπους της Ένωσης Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία», της χορωδίας «Allegri» και του Μουσικού Ομίλου «Ορφέας» συνάντησε, χθες, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Αντικείμενο της συνάντησης η προετοιμασία για τη διεξαγωγή και καθιέρωση ενός νέου θεσμού για την περιοχή, υπό τον τίτλο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας.

Πρόκειται για μία κοινή πρόταση που κατατέθηκε από τους μουσικούς φορείς και υιοθετήθηκε άμεσα από τον Δήμαρχο της πόλης. Για το σκοπό αυτό θα οριστεί συντονιστική επιτροπή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου, της “Φάρις”, της «Αρμονίας», της «Allegri» και του «Ορφέα», ώστε να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας αναμένεται να φιλοξενηθεί την Άνοιξη του 2023 στο Μέγαρο Χορού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διοργάνωση θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο, εκ μέρους της Ένωσης Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία» συμμετείχαν η πρόεδρος Αρετή Κορακοβούνη και ο ταμίας Ιωάννης Μαυρέας, εκ μέρους της χορωδίας «Allegri» η πρόεδρος Τίνα Κουτσουμπού και εκ μέρους του Μουσικού Ομίλου «Ορφέας» ο αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Μπουφέας και ο γεν. γραμματέας Αντώνης Πλατανιάς.