Παρατείνεται η παραμονή δημοτικών υπαλλήλων στη Δημοτική Αστυνομία έπειτα από πρόταση Χρυσομάλλη

Παρατείνεται η παραμονή δημοτικών υπαλλήλων στη Δημοτική Αστυνομία έπειτα από πρόταση Χρυσομάλλη

Με πρόταση του Μίλτου Χρυσομάλλη, την οποία έκανε δεκτή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, παρατείνεται τελικά στους 12 μήνες η παραμονή δημοτικών υπαλλήλων στη Δημοτική Αστυνομία, από τρεις μήνες που προέβλεπε αρχικά το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο συζητήθηκε τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με την αρχική μορφή του άρθρου 36 του ψηφισθέντος πλέον νόμου, προβλεπόταν η παύση της άσκησης αρμοδιοτήτων στη Δημοτική Αστυνομία από δημοτικούς υπάλληλους, που τους είχαν ανατεθεί τέτοια καθήκοντα, εντός διαστήματος τριών μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου. Η σύντομη αυτή προθεσμία, όμως, όπως τόνισε ο Μίλτος Χρυσομάλλης στον υπουργό Μάκη Βορίδη, και η απομάκρυνση των δημοτικών υπαλλήλων, «ενέχει τον κίνδυνο να αποδυναμωθούν σημαντικά οι υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας, σε βαθμό που αυτή να μην είναι σε θέση να εφαρμόσει τις αρμοδιότητές της. Επομένως, είναι απολύτως απαραίτητη τόσο η παράταση της προθεσμίας, τουλάχιστον στους 12 μήνες, όσο βεβαίως και η διερεύνηση της δυνατότητας να δοθεί η επιλογή σε όσους δημοτικούς υπαλλήλους το επιθυμούν να παραμείνουν στη Δημοτική Αστυνομία».

Ο υπουργός έκανε δεκτή την πρόταση του Μίλτου Χρυσομάλλη και σε πρώτη φάση, στο ψηφισθέν νομοσχέδιο, παρέτεινε το χρόνο παραμονής των συγκεκριμένων δημοτικών υπαλλήλων στους 12 μήνες.

«Ευχαριστώ θερμά τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, για την αποδοχή της πρότασής μου να παραταθεί στους 12 μήνες ο χρόνος παραμονής στη θέση τους των δημοτικών υπαλλήλων που τους είχαν ανατεθεί καθήκοντα στη Δημοτική Αστυνομία. Η παύση της δραστηριότητάς τους αυτής μέσα στο διάστημα των τριών μηνών που προβλεπόταν αρχικά, θα προκαλούσε σοβαρές δυσλειτουργίες στη Δημοτική Αστυνομία, καθώς θα επηρεαζόταν δραματικά η στελέχωσή της. Σύντομα θα συζητήσουμε με τον υπουργό και το να δοθεί η δυνατότητα σε όσους από αυτούς τους δημοτικούς υπαλλήλους το επιθυμούν, να παραμείνουν στα καθήκοντά τους στη Δημοτική Αστυνομία, αφού όμως περάσουν και τη σχετική εκπαίδευση που προβλέπει η νομοθεσία», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.