Παρεμβάσεις σε 230 σημεία –καρμανιόλα της Καλαμάτας

Παρεμβάσεις σε 230 σημεία –καρμανιόλα της Καλαμάτας

25 έργα εντάχθηκαν για χρηματοδότηση το 2022

Την ικανοποίησή του εξέφρασε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, καθώς οι επιτυχίες στο Δήμο συνεχίζονται, με χρηματοδοτήσεις και διεκδικήσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Ειδικότερα, υπεγράφη η έναρξη των εργασιών για το Πολυκλαδικό, έργο ύψους 900.000 ευρώ, που θα συνδυαστεί και με υπόλοιπα έργα στο σχολικό συγκρότημα, ενώ επανάλαβε ότι υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη, που αναζητά χρηματοδοτικό εργαλείο, προϋπολογισμού 3.9 εκατομμυρίων ευρώ, για ριζική αναβάθμιση του εν λόγω συγκροτήματος.

Ο κ. Βασιλόπουλος μίλησε ακόμα για την απόφαση ένταξης στην Οδική Ασφάλεια, την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντικό έργο, αφού περιλαμβάνει 230 επικίνδυνα σημεία στα οποία έχουν σημειωθεί τροχαία ατυχήματα και σε κάποιες περιπτώσεις θανατηφόρα.

Στα συγκεκριμένα σημεία ανέφερε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις με αντιολισθητικό τάπητα, θα δημιουργηθούν διαβάσεις πεζών, ενώ θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά φωτιστικά όπου χρειάζεται.

Οι αποφάσεις ένταξης
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, τα παραπάνω έργα έρχονται να προστεθούν στις αποφάσεις ένταξης που ο Δήμος Καλαμάτας έχει λάβει μέσα στο 2022. Οι αποφάσεις αυτές είναι 25, προϋπολογισμού 39.826.000 ευρώ, με τα εν λόγω έργα να αλλάζουν την πόλη.

Πέραν αυτών για τα οποία έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, ο δήμαρχος είπε ότι υπάρχουν κι αυτά που έχουν υποβληθεί για αξιολόγηση σε διάφορες πηγές χρηματοδότησης, εκφράζοντας την ελπίδα πως σύντομα θα παρθούν αποφάσεις ένταξής τους.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση