Περνά σε διαδικασία υλοποίησης ο Βιολογικός Πεταλιδίου

Περνά σε διαδικασία υλοποίησης ο Βιολογικός Πεταλιδίου

Αθανασόπουλος: Το Πεταλίδι θα γίνει ένας περιζήτητος τουριστικός προορισμός

Η χρηματοδότηση του Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου ανακοινώθηκε χθες από το δήμαρχο Μεσσήνης, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε την έγκριση προϋπολογισμού 14.976.000 ευρώ. Αυτή αφορά στην κατασκευή εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, καθώς και την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στην Τ.Κ. Πεταλιδίου.

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο ως πολύ σπουδαίο, καθώς θα επιτευχθεί «η χρηστή διαχείριση των ακαθάρτων της περιοχής και θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμισή της».

Δίδεται, όπως είπε, η δυνατότητα για μεγάλη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος.

Το έργο, που θα καλύπτει και τον οικισμό Τζάνε, θα έχει υποδομή για 7.200 άτομα και η πρόβλεψη εκτείνεται σε βάθος 40 ετών.

Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος Μεσσήνης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο ως ιστορικό, αφού τα τελευταία 20 χρόνια ήταν το νούμερο ένα αντικείμενο συζήτησης και αντιπαράθεσης κάποιες φορές.

Το έργο αυτό, πρόσθεσε, θα καταστήσει το Πεταλίδι ως ανερχόμενο τουριστικό προορισμό στη Μεσσηνία. Μάλιστα, εκτίμησε ότι την ερχόμενη δεκαετία θα γίνει ένας περιζήτητος τουριστικός προορισμός, με το έργο να δίνει τη δυνατότητα στην περιοχή να κάνει άλμα στο μέλλον.

Επίσης, ανέφερε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος έγινε μεγάλη προσπάθεια τόσο από τις υπηρεσίες του Δήμου όσο και από τη ΔΕΥΑΜ, ενώ κλείνοντας ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Στέλιο Πέτσα και Αντώνη Σαμαρά για τη βοήθειά τους.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, ανέφερε ότι ήδη υπάρχει συνεργασία με τη ΔΕΥΑΜ, προκειμένου αυτό να προχωρήσει άμεσα, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι σε λίγο καιρό θα δημοπρατηθεί, κι αν πάνε όλα καλά, σε βάθος διετίας θα περατωθεί.
Π.Μπ.