Πρεμιέρα απόψε για το θεατρικό έργο «Στο Σύρμα»

Πρεμιέρα απόψε για  το θεατρικό έργο «Στο Σύρμα»

Οι συνθήκες που διαμόρφωσαν τις συνειδήσεις στη Μεταπολεμική Ελλάδα ζωντανεύουν στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας

Στο γνώριμο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας επιστρέφει για δεύτερη φορά το έργο της Θεατρικής Διαδρομής «Στο Σύρμα» του Αντώνη Κατσά.

Η θεατρική παραγωγή, που έκανε την πρώτη της εμφάνιση το Μάρτιο του 2020, με μόλις εννέα προβολές, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον κύκλο της, καθώς ακολούθησε η περίοδος της πανδημίας και η δράση της ομάδας τέθηκε σε καταστολή.

Με μια σειρά περί των τριάντα νέων και παλαιότερων ηθοποιών, και τη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Χαλκιά, ο οποίος υπογράφει και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης, το κοινό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας θα παρακολουθήσει τα γεγονότα όπως αυτά εκτυλίχθηκαν στη Μακρόνησο την περίοδο 1947-1950, και το πώς αυτό το κομμάτι της ιστορίας του τόπου αποτέλεσε μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους.

Άλλωστε, η γνωστή φράση «Σώπαιναν οι λύκοι γιατί ουρλιάζανε οι άνθρωποι» του Μ. Λουντέμη, περιγράφει στην πραγματική τους διάσταση το τι είδους πρακτικές εφαρμόζονταν στο ξερονήσι της Μακρονήσου, χάριν πνευματικής ή ηθικής «αναμόρφωσης» των κρατουμένων.

Όπως σημειώνουν οι συντελεστές της παράστασης, αποτυπώνει με αφηγηματικό τρόπο συγκλονιστικά γεγονότα που έχουν προκύψει μέσα από πολυετή έρευνα του συγγραφέα Αντώνη Κατσά, ενώ δε διακρίνεται ουδεμία υπερβολή ή επιφόρτιση με πολιτική/κομματική σκοπιμότητα.

Διευκρινίζεται ότι το θεατρικό έργο θα προβάλλεται από σήμερα Παρασκευή 2/12 έως και την Κυριακή 18/12 (εκτός Δευτέρας και Τρίτης), στις 9.00 το βράδυ (Σάββατο και Κυριακή – 8.00 μ.μ.).

Προπώληση εισιτηρίων: 27210-87902, 6945-984608.

Χρ.Μ.