Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΧΘΕΣ την εσπέραν η οπερέττα Βάζα – Βεργοπούλου έπαιξε το γνωστόν έργον «Μομ ομ» ή «ο Βλάμης μου». Πρωταγωνίστησαν η κα Βάζα σημειώσασα εξαιρετικήν επιτυχίαν και ο Βεργόπουλος διαπλάσας ένα ρόλον βλάμη αριστουργηματικόν και κατά πάντα άψογον. Η κα Μαυροπούλου – Κρεββατά επίσης υπεδύθη τον ρόλον της με μοναδικήν τέχνην. Κάθε λόγος δια τον Περράκην είναι περιττός. Γνωρίζει να ζωντανεύη οίον δήποτε ρόλον αναλάβη και δεν υστέρησε καθόλου εις την χθεσινήν του εμφάνισιν.

-ΠΑΡΑ του Υπουργείου Συγκοινωνίας προεκηρύχθησαν δημοπρασίαι δια την συντήρησιν των οδών από Καλάμας μέχρι Γεφύρας Τσακώνας της εθνικής οδού Καλαμών Τριπόλεως, της δημοσίας οδού από Καλαμών μέχρι Παραλίας, από Ασπροχώματος – Μελιγαλά και από Καλαμών εις Βελίκαν. Αι δημοπρασίαι θα ενεργηθώσιν ενταύθα αύριον δι’ ενσφραγίστων προσφορών και ενώπιον επιτροπής αποτελουμένης εκ του Νομάρχου ως προέδρου και των Νομομηχανικού και Οικονομικού Εφόρου ως μελών εν τω καταστήματι της Νομαρχίας.

-ΚΑΤΗΓΓΕΛΘΗΣΑΝ επί παραβάσει του περί Κυριακής αργίας νόμου, οι καφφεπώλαι Ευάγγελος Κουρέας και Κωνσταντίνος Γυφτέας.

-ΘΑ παραπεμφθούν εις το αυτόφωρον οι Μιχ. Αθανασόπουλος, Παναγ. Δούβαλης, Δημήτριος Δημητρακόπουλος και Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, διότι κατελήφθησαν χαρτοπαίζοντες επί χρήμασι.