Πρωταθλήτρια Πελοποννήσου στους εφήβους η Καλαμάτα ‘80

Πρωταθλήτρια Πελοποννήσου στους εφήβους η Καλαμάτα ‘80

Η ανδρική ομάδα της Καλαμάτας ’80 αναδείχθηκε αήττητη πρωταθλήτρια χειμώνα στο πρωτάθλημα της Pre League βόλεϊ, οδεύοντας προς τον μεγάλο στόχο της ανόδου στην Α1, ο Στέφανος Ξεροβάσιλας είναι στις κλήσεις της εθνικής παίδων και ο Μηνάς Αραπάκης της εθνικής προπαίδων και μέσα σε αυτή την καταπληκτική διαδρομή των επιτυχιών (που έχει εξίσου εντυπωσιακό παρελθόν) η Κ21 των «Λύκων» κατέκτησε την παραμονή των Χριστουγέννων τον τίτλο του πρωταθλητή Πελοποννήσου.

Με την καθοδήγηση του Αλέξη Μπούρα η εφηβική ομάδα του ΑΟΚ ’80 συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο μεγάλο τελικό της κατηγορίας, καταφέρνοντας να πάρει τη …ρεβάνς για την περυσινή ήττα από την Ολυμπιάδα και μάλιστα μέσα στην έδρα της. Οι αναπτυξιακές ομάδες της Καλαμάτας ’80 έχουν σταθερά μια θέση στην τελική 4άδα και φέτος οι Έφηβοι το …τερμάτισαν, αφήνοντας τις συνδιοργανώτριες τρεις αχαϊκές ομάδες να μοιραστούν τις υπόλοιπες θέσεις. 

Στον ημιτελικό που διεξήχθη στην Πάτρα (Κλειστό Ολυμπιάδας) την περασμένη Παρασκευή 23/12 το νεανικό συγκρότημα της Καλαμάτας ’80 έδειξε τα …δόντια του, ξεδιπλώνοντας ταλέντο, υψηλή αγωνιστική ποιότητα, αλλά και ψυχοπνευματικές αρετές που του χάρισαν τη νίκη-πρόκριση με 3-2 απέναντι στον Ερμή Πατρών.

Οι επί μέρους «μάχες» ήταν 25-21, 18-25, 25-23,24-26,15-10 και μαζί με την κούραση χάρισαν ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση στην τοπική μας ομάδα, η οποία παρατάχθηκε στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου απέναντι στην Ολυμπιάδα χωρίς φόβο και με μεγάλη «δίψα» για το τρόπαιο.

Ο τελικός αποδείχθηκε συναρπαστικός και κρίθηκε σε λεπτές ισορροπίες, με τους «Λύκους» να κάνουν κατάθεση ψυχής, παίρνοντας μια πανάξια νίκη με 3-0, που τους χάρισε τον πολυπόθητο τίτλο του πρωταθλητή ΕΣΠΕΠ. Και τα τρία σετ ήταν «γεμάτα», τα δύο κρίθηκαν πέραν των 25 πόντων, ενώ στο 3ο σετ οι νεαροί παίκτες του Αλέξη Μπούρα αν και είδαν την αντίπαλο ομάδα να απέχει έναν πόντο από το 1-2, κάλυψαν τη διαφορά των τεσσάρων πόντων, ισοφάρισαν 24-24 και ολοκλήρωσαν την ανατροπή και το στόχο τους, επισφραγίζοντας πανηγυρικά τη νίκη (25-23,26-24, 26-24).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα ’80 θα συνεχίσει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ21 διεκδικώντας ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Μανόλης Συνοδινός): Εκεμτζόγλου, Μπαϊλός, Νταφογιάννης, Ανδριόπουλος, Καλκαβούρας, Παρασκευόπουλος, Ράπτης λ., Μαυρομάτης, Παπασταθόπουλος, Κότσιας, Αγγελόπουλος λ., Γελάσιος, Κιρστέα.

Καλαμάτα ‘80 (Αλέξανδρος Μπούρας): Αραπάκης, Ξεροβάσιλας, Μπεζάτης, Χειλάς, Δερβίσι, Τομαράς, Βλάσης λ., Κοκονίδης, Ντερβίσι, Οικονομάκος, Ντάκουρης, Μάνα, Σπανός, Μέγγος.

Ξεροβάσιλας, Αραπάκης, Μπεζάτης στους καλύτερους
Η Καλαμάτα ’80 είχε τρεις παίκτες στην καλύτερη ομάδα που αναδείχθηκε και βραβεύτηκε μετά το τέλος της διοργάνωσης. Ο Στέφανος Ξεροβάσιλας κέρδισε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη (MVP), ο Μηνάς Αραπής κέρδισε το έπαθλο του καλύτερου πασαδόρου και ο Αργύρης Μπεζάτης ήταν ο καλύτερος ακραίος του τουρνουά. Βραβεύθηκαν ακόμη ως καλύτερος λίμπερο ο Γιάννης Ανεστόπουλος του Ερμή, ως καλύτερος κεντρικός ο Βασίλης Παρασκευόπουλος της Ολυμπιάδας και καλύτερος διαγώνιος ο Χάρης Μπαϊλός της Ολυμπιάδας.

Τρίτη θέση ο Ερμής
Στο μικρό τελικό ο Ερμής Πατρών νίκησε με 3-0 σετ (28-26, 25-16, 25-15) τον Άθλο Πατρών και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

ΕΡΜΗΣ (Χριστόπουλος): Μπακούλιας, Γεωργόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Κοντογεωργόπουλος,  Χριστόπουλος, Κ. Ανεστόπουλος, Ι. Ανεστόπουλος λ..

ΑΘΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ (Σπυρόπουλος): Μπακουλόπουλος, Μπουρτζινάκος, Μπάρλος,  Μ. Σπυρόπουλος, Ι. Σπυρόπουλος, Γκλαβάς, Παντελής λ., Καλύβας, Κούβελας.