Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας: Συγκέντρωση στα δικαστήρια Καλαμάτας αύριο το πρωί

Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας: Συγκέντρωση στα δικαστήρια Καλαμάτας αύριο το πρωί

Κάλεσμα για συγκέντρωση στα δικαστήρια της Καλαμάτας αύριο Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, στις 9.00 το πρωί, απευθύνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, γιατί, όπως σημειώνει η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, «ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, χρησιμοποιώντας ένδικα μέσα, νομίζει ότι μπορεί να αναστείλει τη λειτουργία του νεοσύστατου σωματείου μας. Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας με μια πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια, προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του Σωματείου μας, με στόχο τη διακοπή της λειτουργίας του. Με ποιο πρόσχημα; Με το ψεύτικο και διάτρητο επιχείρημα ότι τάχα δημιουργείται σύγχυση στους συνταξιούχους σε ποιο σωματείο να γίνουν μέλη».

Όπως, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ακόμη: «Συναδέλφισσες – φοι, η δημιουργία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) στο νομό μας ήρθε να καλύψει την ανάγκη της οργάνωσης των συνταξιούχων στους Δήμους και τα χωριά της Μεσσηνίας και όχι να έλθει σε αντιπαράθεση με κανένα Σωματείο. Για αυτούς τους λόγους δεν μπορεί κανένας να μας σταματήσει.

Η οργάνωσή μας είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Με βάση το καταστατικό μας, που πρόσφατα εγκρίθηκε, η οργανωτική μας δομή αφορά σε επίπεδο νομού, με παραρτήματα όπου κρίνεται απαραίτητο από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου. Συνεπώς δεν υπάρχει καμία σύγχυση και καμιά διάσπαση».