Στα Στάδιο η Καλαμάτα ’80 με τον Πανερυθραϊκό -Στη Θεσσαλονίκη ο Απόλλωνας

Στα Στάδιο η Καλαμάτα ’80 με τον Πανερυθραϊκό -Στη Θεσσαλονίκη ο Απόλλωνας

Νίκος Χριστόφας: «Η πόλη είναι ιδανική για να στηρίξει μία ομάδα στην Α1 κατηγορία»

Με στόχο το 6×6 που θα της επιτρέψει να διατηρήσει τη θέση της στην κορυφή της Pre League βόλεϊ ανδρών, η Καλαμάτα ’80 θα υποδεχθεί σήμερα στις 6 μ.μ. στο Κλειστό της Παραλίας τον Πανερυθραϊκό. Ο έμπειρος κεντρικός των «Λύκων», Νίκος Χριστόφας, μίλησε στο «Θ» τόσο για το απογευματινό παιχνίδι, όσο για τη μέχρι τώρα αγωνιστική πορεία, αλλά και για το μέλλον:

«Πραγματοποιήσαμε εξαιρετική εμφάνιση και πήραμε  μία ακόμη σημαντική νίκη με 3-0 σετ επί του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, παραμένοντας έτσι μόνοι μας στην πρώτη θέση του πρωταθλήματoς της Pre League. Ακολουθούν δύο εύκολα θεωρητικά παιχνίδια με τον Πανερρυθραϊκό στην έδρα μας και με τον Περσέα στη Θεσσαλονίκη, όπου θέλουμε να σημειώσουμε καθαρές νίκες» δήλωσε αρχικά ο 29χρονος κεντρικός της ομάδας βόλεϊ της Καλαμάτας ’80, ο οποίος είναι από τα βασικά στελέχη της ομάδας και την εφετινή σεζόν, όπου ο μεγάλος στόχος είναι η άνοδος στη Volley League.

Σε ερώτησή μας για το αν περίμενε το πολύ καλό ξεκίνημα της Καλαμάτας ’80 στην Pre League – ένα απαιτητικό πρωτάθλημα – ο έμπειρος αθλητής μας απάντησε: «Σίγουρα το περίμενα καθώς έχουμε κάνει πολύ σοβαρή δουλειά. Έχουμε μόνο νίκες, ενώ επικρατήσαμε  με 3-2 σετ στα ματς με την Κέρκη Σάμου και την ΑΕΚ, δύο πολύ ισχυρές ομάδες. Τα δύο αυτά ματς θα μπορούσαν να έχουν και διαφορετική εξέλιξη. Οι δύο αυτές ομάδες παίζουν μεταξύ τους την 6η αγωνιστική. Επίσης έχουμε δει αρκετούς αγώνες να λήγουν με 3-0, αλλά τα σετ ήταν «γεμάτα». Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο. Άλλωστε απομένει ο β΄ γύρος και θα πρέπει να δούμε αν οι ομάδες κάνουν κάποιες αλλαγές. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα και γιατί όχι να τερματίσουμε αήττητοι».

Σχετικά τώρα με την εντυπωσιακή στήριξη του φίλαθλου κόσμου προς την ομάδα και την εφετινή αγωνιστική περίοδο, ο Νίκος Χριστόφας ανέφερε: «Την περυσινή σεζόν ο φίλαθλος κόσμος ήταν κοντά μας μέχρι το τέλος. Μετά την αποτυχία μας να πάρουμε την άνοδο πίστευα ότι δεν θα είχαμε ανάλογη στήριξη. Όπως βλέπουμε οι φίλαθλοι γεμίζουν το κλειστό της Παραλίας σε όλους τους αγώνες. Η πόλη είναι ιδανική για να στηρίξει μία ομάδα στην Α1 κατηγορία. Υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και όλες οι προϋποθέσεις, ώστε η ομάδα μας να πετύχει το μεγάλο στόχο της. Οργανωτικά η Καλαμάτα 80 είναι σε καλύτερο επίπεδο ακόμη και από ομάδες Α1 κατηγορίας. Υπάρχουν πολλοί χορηγοί, ενώ η διοίκηση είναι πολύ κοντά μας. Αν τελικώς η ομάδα μας ανέβει στη μεγάλη κατηγορία, δεν θα είναι ένα «πυροτέχνημα», κάτι που συνέβη στο παρελθόν με άλλες ομάδες επαρχίας. Επίσης ανέβηκαν μεγάλες ομάδες που είχαν χρέη, αλλά δεν κατάφεραν να σταθεροποιηθούν στην Α1 κατηγορία».

Τέλος, όσον αφορά στη δική του παρουσία στην Καλαμάτα ’80, ο 29χρονος κεντρικό μας είπε: «Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μου. Θέλω να είμαι σταθερός στην απόδοσή μου και να βοηθώ την ομάδα.

Υπάρχουν στατιστικά και το προπονητικό  τιμ κρίνει την απόδοσή μας. Το άθλημα είναι ομαδικό και η απόδοση του κάθε αθλητή εξαρτάται και από το πώς θα παίξει ο κάθε συμπαίκτης του».

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022
Πυθαγόρειο, 18.00: Α.Σ. Κέρκης – Α.Ε.Κ.
Διαιτητές: Φραγκάκης, Οικονόμου Β., Παρατηρητής: Μαυρικίδης.

Παραλίας, 18.00: Α.Ο. Καλαμάτα 80 – Α.Σ. Πανερυθραϊκός
Διαιτητές: Γεράνιος, Χανδρινός, Παρατηρητής: Τσουμελέας.

«Σοφία Μπεφόν», 18.30: Α.Ο. Φλοίσβος – Ο.Π.Α.Θ. Περσέας
Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Λιδωρικιώτη, Παρατηρητής: Παγκοζίδης.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022
Μίκρας, 15.30: Α.Σ. Άρης – Α.Ο. Αιγιαλέων
Διαιτητές: Δημητρίου, Κυριακόπουλος, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης.


Στη Θεσσαλονίκη κόντρα στους Μακεδόνες για τη νίκη ο Απόλλωνας
Με στόχο ένα ακόμη διπλό μέσα στη Θεσσαλονίκη, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Απόλλωνα, θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 6 μ.μ. τους Μακεδόνες. Η αναμέτρηση είναι για την  9η αγωνιστική της Pre League, ενώ ολόκληρο το πρόγραμμα και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022
«Ανδρέας Βαρίκας», 15.00: Γ.Σ. Πανιώνιος – Α.Ο.Ν. Αμαζόνες
Διαιτητές: Πρέντζας, Αρβανίτης, Παρατηρητής: Παπαδόπουλος Β.

Δ.Α.Κ. Ευόσμου, 17.00: Α.Π.Σ. Αίας – Α.Σ. Ελπίς
Διαιτητές: Μπουκουβάλα, Τσιούλα, Παρατηρητής: Κουκουμάκας Ν.

Κορίνθου, 18.00: Α.Σ.Π. Κόρινθος – Χ.Α.Ν.Θ.
Διαιτητές: Σπίνας, Κτενάς, Παρατηρητής: Δημάκης.

Δ.Α.Κ. Κυμίνων, 18.00: Α.Σ. Μακεδόνες – Απόλλων Καλαμάτας
Διαιτητές: Μούζουλας, Δρανίτσας, Παρατηρητής: Σιδηράς.

«Π. Σαλπέας», 18.00: Α.Ο.Φ. Πορφύρας – Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων
Διαιτητές: Προκοπίου, Χρηστίδης, Παρατηρητής: Τσιμπινός.

«Π. Νικολαΐδης», 19.00: Ο.Φ.Α. Απολλώνιος – Φ.Ο. Βριλησσίων
Διαιτητές: Τσίτσικας Νεσ., Βλάχος, Παρατηρητής: Τσάκωνας.