Θρίαμβος του ελληνικού στίβου στη βραδιά του ελληνικού αθλητισμού

Θρίαμβος του ελληνικού στίβου στη βραδιά του ελληνικού αθλητισμού

Ήταν από τις βραδιές που η συγκίνηση και η υπερηφάνεια γέμισαν το χώρο. Από τις βραδιές όπου ο ελληνικός στίβος έκανε – για μία ακόμη φορά – επιβλητική την παρουσία του σε όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας. Ήταν η βραδιά της βράβευσης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του 2022 από τον ΠΣΑΤ στο εντυπωσιακό Μέγαρο Μουσικής. Εκεί όπου ελληνικός στίβος ήταν ο απόλυτος θριαμβευτής, καθώς ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αναδείχθηκαν κορυφαίοι για το 2022. Δύο σπουδαίοι αθλητές, δύο σπουδαίες προσωπικότητες απέσπασαν – απόλυτα δικαία – την προτίμηση των δημοσιογράφων, που ήταν και αυτοί που τους ανέδειξαν κορυφαίους.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού, δεύτερος στο παγκόσμιο ανοιχτού και πρωταθλητής Ευρώπης Μίλτος Τεντόγλου έκανε φέτος εξαιρετική σεζόν αφού κατάφερε να συνδυάσει τους παραπάνω τίτλους με επιδόσεις υψηλού επιπέδου, ενώ στο φινάλε της σεζόν κατέκτησε και το διαμάντι στον τελικό του Diamond League.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη παρέλαβε τον τίτλο από τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ Γιάννη Θεοδωρακόπουλο. Φωτογραφίες: eurokinissi/Θανάσης Δημόπουλος

Εξίσου παραγωγική και αποτελεσματική ήταν και η Ντρισμπιώτη, η οποία κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, ήταν τέταρτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, ενώ ήταν έκτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων βάδην στο Μουσκάτ.

Κορυφαίος προπονητής για το 2022 ο σπουδαίος Γιώργος Πομάσκι

Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη έλαμψαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση βράβευσης που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής και απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα της οικογένειας του ελληνικού αθλητισμού, που γέμισε την αίθουσα.

Πηγή: segas.gr