«Το Περιβόλι της Γιαγιάς»: Η μουσική που ενώνει και καλλιεργεί

«Το Περιβόλι της Γιαγιάς»: Η μουσική που ενώνει και καλλιεργεί

Αύριο, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Μεσσήνιου πιανίστα Μάνου Κιτσικόπουλου στο χώρο του βρεφονηπιακού σταθμού

Σύμφωνα με ένα απόφθεγμα, η μουσική είναι ένας μεσίτης μεταξύ της ζωής του νου και της ζωής των αισθημάτων.

Για το βρεφονηπιακό σταθμό «Το Περιβόλι της Γιαγιάς», που αποτελεί μια ανοιχτή αγκαλιά για παιδιά διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων, η αυριανή συναυλία, παρουσία του Μεσσήνιου πιανίστα Μάνου Κιτσικόπουλου, επιχειρεί να γίνει ο κρίκος που θα ενώσει διαφορετικές γλώσσες και πολιτισμούς, μέσα από τη βιωματική γνωριμία με τη μουσική.

Αφορμή για την αυριανή εκδήλωση αποτελεί η πρωτοβουλία της αρμόδιας εθελόντριας για την εξωστρέφεια του σχολείου, Λουίζας Αναστοπούλου.

Όπως σημειώνει η ίδια χαρακτηριστικά, «τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν, να έχουν ποικιλία εικόνων και βιωμάτων, κυρίως στην εκπαίδευση. Σήμερα, αυτό που λείπει στο εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι η βιωματική εκπαίδευση των παιδιών».

Αυτό, λοιπόν, την ώθησε να συμπράξει με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθη Γυφτάκη, τη διευθύντρια του βρεφονηπιακού σταθμού Ανδριανή Ρουσσοπούλου και τον καλλιτέχνη Μάνο Κιτσικόπουλο, ώστε ο τελευταίος να ερμηνεύσει εθελοντικά, μεταφέροντας έτσι την αγάπη του για τη μουσική στους μικρούς μαθητές, αλλά και όλους όσοι παρευρεθούν στο χώρο.

Την ίδια ώρα η κα Σοφία Λάμπρη, νηπιαγωγός του βρεφονηπιακού σταθμού, υπογραμμίζει πως σε γενικότερο πλαίσιο η μουσική αποτελεί θεμελιώδες κομμάτι ανάμεσα στους μαθητές του σχολείου, καθώς τα οφέλη της είναι πολλαπλασιαστικά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί με θεραπευτικό τρόπο γι’ αυτά.

Της Χριστίνας Μανδρώνη