23χρονοι παραλάμβαναν τα ναρκωτικά που διακινούσαν με κούριερ

23χρονοι παραλάμβαναν τα ναρκωτικά  που διακινούσαν με κούριερ

Καταδίωξη στους δρόμους της Καλαμάτας μέρα μεσημέρι

Μετά τις συλλήψεις που είχαμε πριν από περίπου 1,5 χρόνο για διακίνηση ναρκωτικών με πακέτα μέσω ΚΤΕΛ, την Τετάρτη αποκαλύφθηκε μια νέα περίπτωση με διακίνηση ναρκωτικών μέσω ταχυμεταφορικής.

Το πακέτο με τα ναρκωτικά παρέλαβε ένας 23χρονος Καλαματιανός, αλλά όταν αντιλήφθηκε την παρουσία αστυνομικών, προσπάθησε με κάθε τρόπο να ξεφύγει, οδηγώντας επικίνδυνα σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας. Ωστόσο, τελικά συνελήφθη, μαζί με συνομήλικό του, με τον οποίο πλέον κατηγορούνται για διακίνηση από κοινού.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, στην τρίτη κατά σειρά υπόθεση ναρκωτικών που έφεραν σε πέρας με επιτυχία τις τελευταίες μέρες, κατέσχεσαν πάνω από μισό κιλό χασίς.

Με κούριερ
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν πληροφορίες ότι ποσότητες ναρκωτικών φτάνουν στην Καλαμάτα μέσω ταχυμεταφορικής εταιρείας. Μαζί με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, το πρωί της Τετάρτης, έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τους χώρους ταχυμεταφορικής στην οδό Αθηνών.

Λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι έφτασε στο σημείο ένας 23χρονος, οδηγώντας μηχανή, και παρέλαβε ένα πακέτο. Όταν το παρέλαβε και κινήθηκε για να φύγει οι αστυνομικοί, προσπάθησαν με τη χρήση ηχητικών σημάτων και υποδείξεων να τον ακινητοποιήσουν.

Αυτός, όμως, ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με τη μηχανή και, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς στους δρόμους της Καλαμάτας, διέφυγε προσωρινά, απορρίπτοντας παράλληλα στο έδαφος το δέμα. Το πακέτο εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε, ενώ σε αυτό βρέθηκαν δύο ποσότητες χασίς, συνολικού βάρους 540 γραμμαρίων. 

Έτοιμα για διακίνηση
Η καταδίωξη συνεχίσθηκε και ο 23χρονος εντοπίσθηκε να κατευθύνεται στο σπίτι ενός άλλου 23χρονου, όπου ακινητοποιήθηκε.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οι δύο 23χρονοι θα διακινούσαν μαζί τις ποσότητες κάνναβης. Έτσι, συνελήφθη και ο δεύτερος 23χρονος, ενώ σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 48 γραμμαρίων. Ειδικότερα, βρέθηκαν οκτώ ισοβαρείς συσκευασίες του 1,5 γραμμαρίου η κάθε μία και τέσσερις ισοβαρείς συσκευασίες του 1 γραμμαρίου η κάθε μία.

Σε έρευνα στο σπίτι του πρώτου 23χρονου δε βρέθηκε κάτι.

Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 175 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσικλέτα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σε βάρος των 23χρονων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά και τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απείθειας και της επικίνδυνης οδήγησης. 

Αμφότεροι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας και πήραν προθεσμία να απολογηθούν στον ανακριτή το Σάββατο. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη