26χρονος Ρομά μπούκαρε σε επιχειρήσεις της Καλαμάτας και «σήκωνε» μεγάλα ποσά

26χρονος Ρομά μπούκαρε σε επιχειρήσεις  της Καλαμάτας και «σήκωνε» μεγάλα ποσά

Δίκιο είχε, τελικά, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας, όταν τις ημέρες των εορτών ενημέρωνε τα μέλη του για κλοπές σε επιχειρήσεις και η Αστυνομία τόνιζε πως δεν έχει καταγγελίες!

Χθες ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός 26χρονου Ρομά, που έχει απασχολήσει κι άλλες φορές, ο οποίος και «άνοιγε» επιχειρήσεις και «σήκωνε» μεγάλα ποσά. Μόνο από επτά περιπτώσεις κατάφερε να πάρει περίπου 50.000 ευρώ!

Ο νεαρός «ποντικός» συνελήφθη εντός του πλαισίου του Αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε να δικαστεί. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι 40 μήνες φυλάκισης, χωρίς αναστολή, και έτσι οδηγήθηκε στις φυλακές.

Μεγάλα χρηματικά ποσά
Έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκαν επτά κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οικία στην Καλαμάτα και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας.

Στην έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας αξιοποιήθηκαν κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, και προέκυψε ότι ο 26χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 28 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου διέπραξε τις κλοπές, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα:

-Τη νύχτα 28 προς 29 Σεπτεμβρίου διέρρηξε επιχείρηση πλυντηρίου αυτοκινήτων και αφαίρεσε ένα μεταλλικό χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε 7.600 ευρώ, ενώ από άλλους χώρους της επιχείρησης αφαίρεσε κέρματα ύψους 400 ευρώ

-Στις 12 Νοεμβρίου, νυχτερινές ώρες, διέρρηξε φαρμακείο στην οδό Φαρών και από ταμειακή μηχανή αφαίρεσε 1.200 ευρώ. Ακολούθως, πήγε σε  υπόγεια αποθήκη του φαρμακείου, ξεκλείδωσε χρηματοκιβώτιο και πήρε 12.000 ευρώ.

-Στις 18 Δεκεμβρίου, νυχτερινές ώρες, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου διέρρηξε επιχείρηση εμπορίας τροφίμων και αφαίρεσε σιδερένιο κουτί που περιείχε 300 ευρώ.

-Στις 21 Δεκεμβρίου, από το πρωί έως το μεσημέρι, διέρρηξε κατάστημα ηλεκτρολογικών ειδών στην οδό Πραξιτέλους και από το ταμείο αφαίρεσε 500 ευρώ

-Στις 26 Δεκεμβρίου, μεσημεριανές ώρες, παραβίασε παράθυρο σε κατάστημα εμπορίας αρδευτικών και βιομηχανικών ειδών στην οδό Νέδοντος και από συρτάρι ταμειακής μηχανής πήρε 120 ευρώ. Αποπειράθηκε, επίσης, να παραβιάσει το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης, αλλά δεν τα κατάφερε γιατί χτύπησε ο συναγερμός

-Στις 15 Ιανουαρίου, μεσημέρι, από αποθήκη μετάλλων, που βρισκόταν δίπλα σε επιχείρηση στην Αγία Τριάδα, αφαίρεσε κομμάτια ανοξείδωτων λαμαρινών αξίας 10.000 ευρώ.

-Στις 15 Ιανουαρίου στις 2.30 μετά το μεσημέρι στη Μικρομάνη παραβίασε παράθυρο και μπήκε σε σπίτι, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.

-Τέλος, από τις 14 έως τις 16 Ιανουαρίου παραβίασε επιχείρηση στο ΒΙΟΠΑ και αφαίρεσε χάλκινα αντικείμενα, αξίας 14.000 ευρώ.

Στις φυλακές
Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν μαρτυρίες και γενετικό υλικό που είχε αφήσει πίσω του ο 26χρονος και έφτασαν στην ταυτότητά του. Το απόγευμα της Δευτέρας και στο πλαίσιο του Αυτοφώρου εντοπίσθηκε στην Αίπεια του Δήμου Καλαμάτας και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας τον συνέλαβαν, σχηματίζοντας δικογραφία για κλοπές.

Από την εγκληματική του δράση είχε καταφέρει να αφαιρέσει χρήματα και αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 46.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο, όπου και δικάσθηκε χωρίς αναστολή και οδηγήθηκε στις φυλακές. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη