Ανάλγητη και αλαζονική η στάση του Ιδρύματος «Η Στέγη της Εκκλησίας»

Ανάλγητη και αλαζονική η στάση του Ιδρύματος «Η Στέγη της Εκκλησίας»

Δεν έχει τέλος η ανάλγητη και αλαζονική συμπεριφορά του μητροπολίτη Μεσσηνίας και της διοίκησης του Ιδρύματος «Η Στέγη της Εκκλησίας» απέναντι στους εργαζομένους.

Καταπατώντας κάθε ηθικό και νομικό κανόνα, αγνοούν προκλητικά τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων και απολύουν εκ νέου εργαζόμενη – μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των Εργαζομένων, μόλις μία μέρα μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης που τη δικαιώνει, ενώ δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο εβδομάδες από τη μη ανανέωση σύμβασης εγκύου εργαζομένης!

Επίσης, δε δίστασαν να απολύσουν πρόσφατα εργαζόμενη με κινητικά προβλήματα.

Παράλληλα, ενώ γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων νοσηλεύεται με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, δεν έχουν εκφράσει την παραμικρή ένδειξη συμπαράστασης στους οικείους του.

Αλήθεια, ο κατά τα άλλα λαλίστατος μητροπολίτης Μεσσηνίας δε βρήκε δύο ανθρώπινες κουβέντες συμπαράστασης για έναν επί 20 χρόνια εργαζόμενο στις δομές της Μητρόπολης;

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, τα οποία συναινούν στις παραπάνω ενέργειες, θεωρούν ότι είναι υπεράνω των νόμων του ελληνικού κράτους; Θεωρούν ότι έχουν το νομικό, αλλά κυρίως το ηθικό δικαίωμα να συμπεριφέρονται στους εργαζομένους σαν να είναι αναλώσιμες μονάδες;

Όλες αυτές οι συμπεριφορές παραπέμπουν περισσότερο σε στυγνούς εργοδότες της βιομηχανικής επανάστασης και δε συνάδουν με επικεφαλής εκκλησιαστικών ιδρυμάτων που πρεσβεύουν την ταπεινότητα, την αγάπη και την αλληλεγγύη.

Καλώ το Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος συμμετέχει με δύο μέλη του στη διοίκηση του εν λόγω ιδρύματος, να αναλάβει τις δικές του ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάψει να άγεται και να φέρεται υπηρετώντας δουλοπρεπώς μη σύννομες και ανήθικες πρακτικές.

Ελπίζω, τέλος, το Άγιο Πνεύμα «εν είδει περιστεράς» να δώσει φως στους διοικούντες τα εκκλησιαστικά πράγματα στο νομό μας και να πλημμυρίσουν τη δική τους καρδιά με αγάπη και συμπόνια για τους εργαζομένους τους.

Του Δημητρίου Γ. Φαββατά

Δημοτικού συμβούλου Καλαμάτας με την παράταξη «Καλαμάτα Μπροστά»