Αντώνης Σαμαράς , Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Αντώνης Σαμαράς , Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Την Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Παρών στην κηδεία θα είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, στις 10:15 το πρωί της Δευτέρας ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης μαζί με τη σύζυγό του.

Η ανακοίνωση του Σαμαρά για τον θάνατο του τέως βασιλιά
«Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους» επισημαίνει ο Αντώνης Σαμαράς, σε ανακοίνωσή του για το θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Παίρνοντας θέση υπέρ της ταφής του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ με τιμές αρχηγού κράτους (σ.σ. χωρίς ωστόσο να το αναφέρει συγκεκριμένα), σε αντίθεση δηλαδή με όσα αποφάσισε η κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει πως «μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να «σβήνουν φωτογραφίες» και σελίδες ολόκληρες…».

Σε κάθε τέτοιο θλιβερό γεγονός, σημειώνει ο κ. Σαμαράς, δίνουμε εξετάσεις ανθρωπιάς και Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο θάνατος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας δεν είναι – ούτε μπορεί να είναι – πολιτική», συμπληρώνοντας ότι «δεν κλείνει κανένα «πολιτικό κεφάλαιο» – αυτό έχει κλείσει εδώ και 49 χρόνια. Ούτε μπορεί ούτε πρέπει να διχάζει. Πολύ περισσότερο που ο ίδιος είχε αποδεχθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, και δεν δημιούργησε κανένα πολιτικό πρόβλημα».

Τα «γαλάζια» στελέχη που θα παραστούν
Στην κηδεία αναμένεται να παραστούν η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία έχει βαφτίσει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να παραστούν και άλλα κυβερνητικά στελέχη ή βουλευτές της ΝΔ, όπως για παράδειγμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ το «παρών» έχει δηλώσει πως θα δώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, δεν θα παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία, επειδή θα βρίσκεται στο εξωτερικό, ειδάλλως θα πήγαινε όπως δήλωσε ο ίδιος δημόσια. Τον κ. Γεωργιάδη, πάντως, αναμένεται να εκπροσωπήσει στην κηδεία η σύζυγός του, Ευγενία Μανωλίδου.

in.gr