Αξιώτης -Ψαρέλης: Να αξιοποιηθεί ο αθλοτουριστικός θησαυρός της Καλαμάτας

Αξιώτης -Ψαρέλης: Να αξιοποιηθεί ο αθλοτουριστικός θησαυρός της Καλαμάτας

Στην Καλαμάτα βρίσκεται από για ένα ακόμη προπονητικό καμπ προετοιμασίας η κορυφαία ελληνική ομάδα τριάθλου, Athens Triathion, με επικεφαλής τον προπονητή, Γιάννη Ψαρέλη.

Με αυτή την αφορμή το «Θ» είχε την ευκαιρία να συναντήσει στο ξενοδοχείο Φαραί Παλλάς όπου διαμένουν και να συνομιλήσει με τον πολύπειρο και πολυνίκη τεχνικό, καθώς και με τον Αντιδήμαρχο Αθηναίων-υπεύθυνο υποδομών, Βασίλη Αξιώτη, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στην 7μελή αγωνιστική αποστολή.

Με… αγανακτισμένη απορία ο κ. Ψαρέλης, θέτει για μια ακόμη φορά το ερώτημα πώς είναι δυνατόν η Καλαμάτα να μην έχει αναπτυχθεί ως κέντρο προετοιμασίας αθλητών υψηλού επιπέδου;

Τόσο ο ίδιος, ο οποίος κατάγεται από τη γειτονική Λακωνία, όσο ο κ. Αξιώτης, αλλά και όλοι οι αθλητές που έχουν επισκεφθεί την Καλαμάτα για προπονήσεις είναι ενθουσιασμένοι με όλες τις συνθήκες, έχοντας μάλιστα την εμπειρία από ανάλογες εξορμήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο προπονητής της Athens Triathlion, τονίζει τα συγκριτικά ή καλύτερα ασύγκριτα πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή μας, που είναι το ήπιο κλίμα (ειδικά το φετινό χειμώνα) και οι μικρές αποστάσεις τόσο από την Αθήνα, όσο και ανάμεσα στους αθλητικούς χώρους και τις άλλες υποδομές και υπηρεσίες της πόλης.

Ο Γιάννης Ψαρέλης μεταφέρει μάλιστα ότι κάθε φορά ο ίδιος φροντίζει να πληρώνει για τη χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων σε μια προσπάθεια να δείξει ότι ο αθλοτουρισμός μπορεί να γίνει μια πολύ προσοδοφόρα δραστηριότητα για την Καλαμάτα.

Ο ίδιος επισημαίνει την ανάγκη βελτίωσης και επέκτασης των αθλητικών εγκαταστάσεων και ταυτόχρονα την προβολή της περιοχής μας για την προσέλκυση αθλητών-ομάδων και την οργάνωση της υποδοχής-παροχής υπηρεσιών. Το πλέον εύκολα υλοποιήσιμο είναι η έκδοση έντυπου και ηλεκτρονικού εύχρηστου και αναλυτικού οδηγού για το πώς μπορεί να έρθει κάποιος στην Καλαμάτα και που μπορεί να βρει ό,τι χρειάζεται (εν προκειμένω χώροι διαμονής και άθλησης, γυμναστήρια, εστίαση κτλ).

Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων μάλλον εξέπληξε αναφέροντας ότι οι χρηματοδοτήσεις δεν είναι δύσκολο να βρεθούν. Συμφωνώντας και με τον Γιάννη Ψαρέλη, ο Βασίλης Αξιώτης εξήγησε ότι είναι θέμα προτεραιοτήτων για τους δήμους, τις περιφέρειες και την κεντρική διοίκηση, που θα πρέπει να βάλουν πιο ψηλά τον αθλητισμό, δεδομένου ότι έχει να προσφέρει πολλά σε διάφορα επίπεδα (σωματική και ψυχική υγεία, ποιότητα ζωής, αλλά και ως προσοδοφόρος τομέας ανάπτυξης).

Ο κ. Αξιώτης ανέφερε ακόμη ότι το Υφυπουργείο Αθλητισμού θα πρέπει να εστιάσει την πολιτική του στην εκπόνηση προγραμμάτων, που στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και στη συνέχεια οι δήμοι να αντλούν κονδύλια σύμφωνα με τις ανάγκες τους για αθλητικά έργα.

Στο σημείο αυτό ο Γιάννης Ψαρέλης μετέφερε τη θετική ανταπόκριση που συνάντησε στις επαφές που είχε με τον Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Θανάση Βασιλόπουλο και τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι η πόλη κρύβει έναν θησαυρό που θα πρέπει να αξιοποιήσει, περιμένει να δει σύντομα αλλαγές…
Χ.Ε.