Χασίς και κοκαΐνη διακινούσε 43χρονος Αλβανός που συνέλαβε η Δίωξη Καλαμάτας

Χασίς και κοκαΐνη διακινούσε 43χρονος  Αλβανός που συνέλαβε η Δίωξη Καλαμάτας

Άλλη μια επιτυχία στην Αττική σημείωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, συλλαμβάνοντας έναν άντρα που διακινούσε χασίς και κοκαΐνη, ενώ κατέσχεσε πάνω από 4 κιλά κάνναβης.

Από την εγκληματική του δράση εκτιμάται ότι τους τελευταίους μήνες είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα 80.000 ευρώ.  

Επιχείρηση στην Αθήνα
Έπειτα από πολύμηνη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι ένας 43χρονος Αλβανός δραστηριοποιούνταν, τουλάχιστον από τα μέσα Οκτωβρίου, στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης και κοκαΐνης) στο κέντρο της Αθήνας και στην περιοχή του Περιστερίου.

Το πρωί της Τρίτης, στο Περιστέρι Αττικής, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας συνέλαβαν τον 43χρονο και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ο 43χρονος, προκειμένου να συγκαλύπτει την παράνομη δραστηριότητά του και να αποπροσανατολίζει τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσε τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά του στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons), ενώ κατά τις συνομιλίες του με τους αγοραστές επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Ειδική φρασεολογία
Ενδεικτικά, αποκαλούσαν τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών «κέρασμα καφέ» ή «κέρασμα μπύρα», οι ποσότητες αναφέρονταν ως «καφεδάκι», «σκαλωσιά» ή «μοτέρ» και τα χρηματικά ποσά «κατοστάρια», «100 χιλιόμετρα» ή «1,5 μέτρο».

Η έρευνα, αλλά και οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί, αποδεικνύουν ότι εξυπηρετούσε τοξικομανείς στην Αθήνα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί 25 άτομα.

Οι δε τιμές πώλησης ήταν 100 ευρώ το γραμμάριο η κοκαΐνη και 6 ευρώ το γραμμάριο η κάνναβη.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του στο Περιστέρι, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 4.316 γραμμαρίων

-Τρεις ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 7,93 γραμμαρίων

-Πιστόλι, μετά γεμιστήρα, με 27 φυσίγγια

-Δύο ζυγαριές ακριβείας, τρία κινητά τηλέφωνα, όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και το χρηματικό ποσό των 2.630 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, υπολογίζεται πως ο 43χρονος από την εγκληματική του δράση είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα 80.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη