Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Έκοψαν τη βασιλόπιτα αλλά το μαχαίρι… παρέμεινε στην αίθουσα

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Έκοψαν τη βασιλόπιτα  αλλά το μαχαίρι… παρέμεινε στην αίθουσα

Το απόγευμα της Τετάρτης συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης και, όπως συνηθίζεται, στην πρώτη συνεδρίασης της χρονιάς κόβεται η βασιλόπιτα.

Αφού, λοιπόν, κόπηκε η πίτα και τυχερός αναδείχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αθανασόπουλος, ακολούθησαν οι ευχές από τον πρόεδρο του Σώματος, το δήμαρχο Μεσσήνης και τους επικεφαλής των παρατάξεων, με το κλίμα να φαίνεται εορταστικό, κάτι όμως που άλλαξε στη συνέχεια.

Η συνεδρίαση
Η συνεδρίαση, λοιπόν, ξεκίνησε με την καθιερωμένη ενημέρωση από το δήμαρχο Μεσσήνης.

Αρχικά συνεχάρη τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που μετά τις κρίσεις προήχθησαν ή μετακινήθηκαν. Εν συνεχεία ενημέρωσε για την επίσκεψή του στη Λαμία, όπου έγινε ο επίσημος εορτασμός για τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη, ενώ αναφέρθηκε και στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε από πολίτες στη Λογγά σχετικά με το Κέντρο Υγείας Αιπείας.

Όπως υποστήριξε ο δήμαρχος, από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι θέματα που αφορούν στην υγεία και έτσι μίλησε για ενίσχυση του Κέντρου Εφημέρευσης που λειτουργεί στη Λογγά, με στόχο να στελεχωθεί από έναν ακόμα γιατρό και μια ακόμα νοσηλεύτρια. Τα πρωινά, σημείωσε, υπάρχει γιατρός, όπως και 18 βράδια το μήνα, ενώ υποστήριξε ότι την εποχή του Covid ο Δήμος Μεσσήνης ήταν αδιανόητο να διεκδικήσει περισσότερα, κάτι που θα κάνει τώρα.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε μελέτη που υπήρχε για Κέντρο Υγείας στον Άγιο Ανδρέα, μελέτη που – όπως είπε- η Δημοτική Αρχή θα επικαιροποιήσει και θα ξεκινήσει να διεκδικεί.

Στη συνέχεια ο κ. Αθανασόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους συμβούλους του, τις υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και υπάλληλους, ξεκίνησε να μιλά για έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν, συνολικού προϋπολογισμού 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Κλείνοντας δήλωσε ότι ο Δήμος Μεσσήνης πρέπει να ατενίζει με αισιοδοξία το 2023.

Ο λόγος στην αντιπολίτευση
Ο λόγος ακολούθως δόθηκε στους επικεφαλής, με πρώτο τον κ. Τσερπέ να δηλώνει ότι οι ευχές του δημάρχου μετατράπηκαν σε προεκλογική εκστρατεία, ενώ αναφέρθηκε στο ζήτημα που υφίσταται εδώ και μήνες, καθώς η μειοψηφία δεν έχει γραφείο, κάτι που τους κάνει να αισθάνονται ζητιάνοι.

Σχολιάζοντας τα έργα που πριν είχε αναφέρει ο δήμαρχος Μεσσήνης, είπε χαρακτηριστικά ότι δεν ξέρει από πού να αρχίσει το σχολιασμό, ενώ παρατήρησε ότι δεν έγινε καμία αναφορά στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές που δούλεψαν για να υλοποιηθούν τα συγκεκριμένα.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Γιάννης Λάσκαρης. Αρχικά αναφέρθηκε σε σκουπίδια που υπάρχουν στο Κέντρο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Μεσσήνης, ενώ μιλώντας για το γραφείο που οι μειοψηφίες δε διαθέτουν, σχολίασε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία και αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει εχθρική συμπεριφορά εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.

Επίθεση σε Λάσκαρη
Απαντώντας ο Γιώργος Αθανασόπουλος στον Γιάννη Λάσκαρη, επισήμανε ότι αν θέλει ενότητα, θα πρέπει να διακρίνεται από σοβαρότητα και όχι λαϊκισμό.

Τον κατηγόρησε, δε, για ανευθυνότητα και κακή προαίρεση προς τη Δημοτική Αρχή, με τον κ. Λάσκαρη να απαντά ότι η ειρωνεία δείχνει ανικανότητα και ανευθυνότητα, ενώ υποστήριξε ότι τρομάζει τη Δημοτική Αρχή που θα είναι ξανά υποψήφιος.

Αναφερθείς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Γαλιάτσος, στα σκουπίδια στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, είπε ότι είναι μπάζα που ο Δήμος έχει συγκεντρώσει εκεί, αφού βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ κάλεσε τον κ. Λάσκαρη να μεταβεί στην αρμόδια Υπηρεσία για ενημέρωση.

Πτώση βράχων στο Πολυλίμνιο
Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Μαλιώτης θέλησε να κάνει γνωστό στο Σώμα περιστατικό πτώσης βράχων στο Πολυλίμνιο τον περασμένο Αύγουστο. Όπως είπε, μια μέρα που υπήρχε έντονη βροχόπτωση και στο σημείο βρισκόταν πολύς κόσμος, ζήτησε να γίνει εκκένωση λόγω της κακοκαιρίας. Κάτι που, τελικά, έγινε, με τον ίδιο το επόμενο πρωί να διαπιστώνει ότι βράχος είχε πέσει ακριβώς στο σημείο που είχε χάσει τη ζωή της η 24χρονη Παρασκευή.

Το ψήφισμα για την ελαιοκαλλιέργεια
Όσο για το πρώτο θέμα, είχε τίτλο «Συζήτηση-λήψη απόφασης για τα προβλήματα που προέκυψαν στην ελαιοκαλλιέργεια», με την αντιπολίτευση να δηλώνει ότι δεν είχε την εισήγηση και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να διαβάζει το κείμενο.

Κάπου εκεί άρχισε μια τεράστια συζήτηση για την ελαιοκαλλιέργεια και τα προβλήματα που σημειώθηκαν φέτος, με τους συμβούλους να λένε την άποψή τους και, τελικά, ομόφωνα να ψηφίζουν το ψήφισμα που ο αντιδήμαρχος Κώστας Ρούτσης είχε διαβάσει.

Έπειτα η συνεδρίαση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε, με τα υπόλοιπα 19 θέματα να ψηφίζονται σε ελάχιστα λεπτά.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση