Δίων Κυπαρισσίας -Καλαμάτα B.C. στο σούπερ ντέρμπι

Δίων Κυπαρισσίας -Καλαμάτα B.C. στο σούπερ ντέρμπι

Η Καλαμάτα ΄80 υποδέχεται την ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου

Σούπερ ντέρμπι σήμερα στις 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Κυπαρισσίας, όπου ο τοπικός Δίωνας κοντράρεται με την Καλαμάτα B.C. για τη 14η αγωνιστική του 1ου Ομίλου Νότου του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ΄ Εθνικής.

Ένα πολύ κρίσιμο ματς, καθώς αμφότερες οι μεσσηνιακές ομάδες διεκδικούν με μεγάλες αξιώσεις το «πλασάρισμα» στα «play – offs” ανόδου στη Β΄  Εθνική.

Ο μεν Δίωνας Κυπαρισσίας θέλει ν’ αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα παίρνοντας μία ακόμη νίκη (αν τα καταφέρει θα ισοφαρίσει σε 1-1 τις νίκες  με την Καλαμάτα B.C.). Η δε Καλαμάτα B.C. στοχεύει στο «διπλό» για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη θέση της στην κατάταξη (παράλληλα θα κάνει 2-0 τις νίκες κόντρα στο Δίωνα Κυπαρισσίας). Οι δύο ομάδες προέρχονται από δύο σερί νίκες  και οι φίλαθλοι που αναμένεται να κατακλύσουν το κλειστό της Κυπαρισσίας θα παρακολουθήσουν ένα ξεχωριστό ματς.

Στον αγώνα του α΄ γύρου, η Καλαμάτα B.C. είχε επικρατήσει με 77-72 του Δίωνα  Κυπαρισσίας.

Διαιτητές έχουν οριστεί οι Χρόνης Γέρος, ενώ κομισάριος θα είναι ο κ. Μπίκας.


Η Καλαμάτα ΄80 υποδέχεται την ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου
Την ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου αντιμετωπίζει σήμερα στις 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου Νότου του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Η Καλαματιανή ομάδα (προέρχεται από βαριά ήττα με την Αγία Παρασκευή) θέλει να συνδυάσει νίκη με καλή εμφάνιση, βελτιώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη θέση της στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο προπονητής Αλέξης Κορογώνας και ο συνεργάτης του Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ευελπιστούν να έχουν στη διάθεσή τους όλο το δυναμικό (στον προηγούμενο αγώνα απουσίασαν για διάφορους λόγους οι Θεόδωρος Μουργής, Δημήτρης Χρονόπουλος, Θεόδωρος Παυλόπουλος, Ευάγγελος Κομπότης).

Το ματς έχουν οριστεί να διευθύνουν οι Αδαμόπουλος, Χρ. Γεωργόπουλος, ενώ κομισάριος θα είναι ο Σπύρος Ηλιόπουλος από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Τα υπόλοιπα ματς της 14ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής είναι τα εξής:

Κυριακή 22 Ιανουαρίου – 3.00 μ.μ.

ΕΑ Προμηθέας 2014 – Αγία Παρασκευή

5.00 μ.μ.

ΑΟ Ερμιονίδας – ΑΟ Νήαρ Ηστ

ΚΑΟ Κορίνθου Παλαίμων – Παναχαϊκή

ΑΟ Αχαΐας «Η Γαλήνη» – Πήγασος Θυρέας