Ερυθρός Σταυρός Καλαμάτας & ΙΕΚ Δέλτα 360: Ενώνουν δυνάμεις για τη διάδοση της εθελοντικής προσφοράς αίματος

Ερυθρός Σταυρός Καλαμάτας & ΙΕΚ Δέλτα 360: Ενώνουν δυνάμεις για τη διάδοση της εθελοντικής προσφοράς αίματος

Εθελοντική αιμοδοσία πρόκειται να φιλοξενήσει για πρώτη φορά στο χώρο του το παράρτημα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στην Καλαμάτα, αύριο Τρίτη 24 Ιανουαρίου.

Μέσα από την κίνηση αυτή, άλλωστε, οι διοργανωτές, το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το ΙΕΚ, θέλουν να εμφυσήσουν στις νεότερες ηλικίες και τους σπουδαστές της σχολής την πολύτιμη αξία του εθελοντισμού και της αιμοδοσίας.

Όπως σημείωσαν εκ μέρους του ΕΕΣ Καλαμάτας η πρόεδρος του Δ.Σ. Κατερίνα Γκόνου και η αντιπρόεδρος Μαριλένα Γυφτέα, «το αίμα είναι δώρο ζωής, δε δημιουργείται, δωρίζεται όμως κι έτσι δίνεται η ευκαιρία να συνεισφέρουμε σε οποιονδήποτε συνάνθρωπο βρίσκεται σε ανάγκη».

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκος Στραβάκος, υπεύθυνος Marketing του Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, δήλωσε ότι αυτή η πρώτη αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις της Σχολής είναι η αφορμή, αφενός, για να μεταδοθεί σε όλους το μήνυμα της ανάγκης για αίμα, αφού η δράση είναι ανοιχτή για όλη την πόλη, και, αφετέρου, να καθιερωθεί ετησίως η συγκεκριμένη δράση.

Κλείνοντας, η κα Γεωργία Κουρή, νοσηλεύτρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, το οποίο αποτελεί αρωγό της δράσης, σημείωσε ότι στόχος είναι να ενωθούν οι τοπικές δυνάμεις για να διαδοθεί το μήνυμα της αιμοδοσίας και να συγκεντρωθεί αίμα για συνανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Σημειώνεται ότι η αιμοδοσία, αύριο Τρίτη, στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 (Λακωνικής 152), θα πραγματοποιηθεί κατά τις ώρες 9.00 π.μ.-1.00 μ.μ.

Χρ.Μ.