Η εορτή του Αγίου Ιωάννου στην κωμόπολη του Μελιγαλά

Η εορτή του Αγίου Ιωάννου  στην κωμόπολη του Μελιγαλά

Στο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στην κωμόπολη του Μελιγαλά, μετέβη και προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, κατά την εορτή του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο σεβασμιώτατος  μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Το σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Καραγιάννης, αρχιερατικός επίτροπος της Περιφέρειας Μελιγαλά και ο διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μήνυμα της εορτής του Αγίου Ιωάννου που δεν είναι άλλο από το κήρυγμα μετανοίας, έτσι όπως το εκφράζει η διδασκαλία του Τιμίου Προδρόμου.

Ο Εσπερινός του Αγίου Ιωάννου

του Προδρόμου στην Καλαμάτα

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στην πόλη της Καλαμάτας. Επίκεντρο του εορτασμού ο Ενοριακός Ιερός Ναός του Αγίου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, πλησίον της Αγοράς.

Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά και κληρικούς της πόλεως της Καλαμάτας. Προ του πέρατος της Ακολουθίας ο σεβασμιώτατος κηρύττοντας το θείο λόγο αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου και ευχήθηκε να αποτελεί το κήρυγμα μετανοίας του Βαπτιστού, δίδαγμα και οδοδείκτης για όλους.

Τέλος, ευχαρίστησε για την παρουσία τους, το δήμαρχο Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλο, το βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη και άπαντα τα παρόντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.