Καλαμάτα: Απονομή επαίνων Νικολάου Πολίτη σε 12 αριστούχους μαθητές

Καλαμάτα: Απονομή επαίνων Νικολάου Πολίτη σε 12 αριστούχους μαθητές

Τον «Έπαινο Ν. Πολίτη» έχει θεσμοθετήσει ο Δήμος Καλαμάτας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το 1995, ο οποίος απονέμεται κάθε χρόνο στους τρεις πρώτους επιτυχόντες μαθητές σε σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από κάθε κατεύθυνση, που σημειώνουν την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των τελειοφοίτων των σχολείων του καλλικράτειου Δήμου Καλαμάτας.

Από την πλευρά της, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας, έπειτα από σχετικό έγγραφό της, γνωστοποίησε στους Δήμους τους επιτυχόντες μαθητές, ενώ στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε ομόφωνα η εισήγησή της και η απονομή των επαίνων θα γίνει έπειτα από ημερομηνία που θα ορισθεί από το δήμαρχο.

Το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον Έπαινο ορίζεται σε: α. 400 ευρώ για τον πρώτο μαθητή (1ο), β. 300 ευρώ για το δεύτερο μαθητή (2ο) και γ. 200 ευρώ για τον τρίτο μαθητή (3ο)

Εκτός από την εισήγηση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, το Σώμα ενέκρινε και την καταβολή του αντίστοιχου χρηματικού ποσού των 3.600 ευρώ [μετά την προσθήκη της κατεύθυνσης Υγείας ο αριθμός των αντιστοίχων κατευθύνσεων είναι (4) τέσσερις] που αφορά στην καταβολή των επαίνων στους πρωτεύσαντες μαθητές.
Α.Π.