Με χαμόγελα και κέφι η κοπή της πίτας των Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Με χαμόγελα και κέφι  η κοπή της πίτας των Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Εορταστική συναυλία Φιλαρμονικής και παραδοσιακοί χοροί στο «Βορρέειο»

Με κατάμεστο το “Βορρέειο” Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών, σε μια ατμόσφαιρα με πολλά χαμόγελα και κέφι, έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών το απόγευμα της Τετάρτης. Μέλη και φίλοι του γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα για να απολαύσουν τις εορταστικές μελωδίες της Φιλαρμονικής και να θαυμάσουν τους μικρούς και μεγάλους χορευτές σε παραδοσιακούς χορούς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της προέδρου, Βιβής Παντελάκη, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, και τις ευχές για μια χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα.

Μετά ένα σύντομο απολογισμό δράσεων και δραστηριοτήτων του προηγούμενου έτους από την πρόεδρο, την εκδήλωση χαιρέτισαν ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περικλής Μαντάς, και ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης. Αμφότεροι αναφέρθηκαν στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών στον τομέα του πολιτισμού και τόνισαν τη στήριξή τους σε αυτόν.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την εορταστική συναυλία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου, η οποία έπαιξε τραγούδια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ακολούθησαν τα έξι χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, που χόρεψαν χορούς από τον Πόντο, τη Σαλαμίνα, την Προποντίδα, τον Έβρο, την Ήπειρο και το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Ιδιαίτερη παρουσίαση των χορών της Μικράς Ασίας έγινε από τα τμήματα των ενηλίκων, λόγω της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους η γενική γραμματέας Τριφυλίας, Μαρία – Μερόπη Μυλωνά, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Στριμπάκος, Νίκος Φρούσος και Μαρία Παναγοπούλου, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και ο πρώην δήμαρχος Γαργαλιάνων και υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, Άκης Κατρίτσης. Επίσης, οι πρόεδροι του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών «Ο Πυρσός», Μαίρη Γκότση, του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Γαργαλιάνων Ελένη Τσαγκάρη, του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού Νίκος Κούρδογλου, του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Κυριακής Μαίρη Φουντά, καθώς και η προϊσταμένη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τριφυλίας, Φωτεινή Στυλιανού.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε βασιλόπιτα σε όλους τους συμμετέχοντες. Τυχερή, καθώς κέρδισε το φλουρί της πίτας, ήταν το μέλος της Φιλαρμονικής Σοφία Γεωργοπούλου.