Μεσσηνία: Πάνω από 500 παιδιά έλαβαν τα δώρα τους

Μεσσηνία: Πάνω από 500 παιδιά  έλαβαν τα δώρα τους

Πάνω από 500 παιδιά στη Μεσσηνία, από 1 έως 16 ετών, έλαβαν τα δώρα τους, μέσω των δράσεων «Γίνε εσύ ο Αϊ Βασίλης» και «Από παιδί σε παιδί» στις φετινές γιορτές!

Το μήνυμα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης πέρασε από τα ίδια τα παιδιά που πρόσφεραν τα δώρα εν όψει των εορτών. Απώτερος σκοπός ήταν τα μικρά παιδιά να μυηθούν στις αξίες αυτές, προσβλέποντας σε μια καλύτερη κοινωνία.

Στην Καλαμάτα, ο πεζόδρομος Σφακτηρίας μεταμορφώθηκε σε δρόμο αγάπης με το «House by Phaos» και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του πεζόδρομου να πλημμυρίζουν από δώρα, όπως και το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και το γραφείο της «Εύφορης Γης».

Τα παιχνίδια παραδόθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων και στη δομή της «Φλόγας», στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, στο «Φροντίζω», στη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας και στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μεσσήνης, καθώς και σε μεμονωμένες περιπτώσεις που έγιναν γνώστες στους διοργανωτές.

Οι αποστολές ολοκληρώθηκαν σε δύο φάσεις, μία πριν από τα Χριστούγεννα και μία πριν από την Πρωτοχρονιά, ενώ τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν θα παραδοθούν τις επόμενες μέρες στα Δικαστήρια Ανηλίκων Καλαμάτας και στις βιβλιοθήκες όσων Δημοτικών Σχολείων πρόσφεραν δώρα.

Δοθείσης της ευκαιρίας, οι άνθρωποι της διοργάνωσης θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, επιχειρήσεις και απλούς πολίτες που πρόσφεραν από την καρδιά τους. Επίσης, το 1ο Δ.Σ. Πύλου, το 3ο Δ.Σ. Φιλιατρών, το Δ.Σ. Θουρίας, το Δ.Σ. Λεΐκων, το 2ο Δ.Σ. Καλαμάτας, το 16ο Δ.Σ. Καλαμάτας, το 24ο Δ.Σ. Καλαμάτας, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και τα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Φιλολογικών Μαθημάτων, καθώς και όσους βοήθησαν στη διάδοση και στήριξη των δράσεων.

Οι δράσεις ήταν μια πρωτοβουλία της «Φάος» ΚοινΣΕπ και του «Βιβλιοταξιδεύουμε», με την υποστήριξη της Κοινότητας Καλαμάτας, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Ν. Μεσσηνίας, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας, των φορέων Κ.Αλ.Ο «Ρέκτης», της «Μεσσήνης Γαία» , «Νόστος» και όλων των επιχειρήσεων του πεζόδρομου Σφακτηρίας.