Μεσσηνία: Συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης

Μεσσηνία: Συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης

Δύο κλοπές και μια απόπειρα είχε διαπράξει ένας 43χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από αποτυχημένη προσπάθεια να κλέψει επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων και στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης σε όλο το Νομό Μεσσηνίας.

Αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.009 άτομα, εκ των οποίων 793 ήταν Έλληνες και 216 αλλοδαποί, καθώς και σε 760 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 83 άτομα, από τα οποία 53 ήταν Έλληνες και 30 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 45 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν συνολικά 247 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κλοπές
Τις προηγούμενες μέρες ένας 43χρονος Ρομά μπήκε σε αυλή επιχείρησης ανακύκλωσης μετάλλων στο Αριοχώρι, αλλά έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να καταφέρει να αφαιρέσει τίποτα. Αναγνωρίσθηκε, όμως, κι έτσι την επόμενη μέρα συνελήφθη για απόπειρα κλοπής στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας προέκυψε ότι ο 43χρονος ήταν υπεύθυνος και για δύο κλοπές σε σπίτι και αποθήκη.

Η πρώτη έγινε στις 28 Οκτωβρίου, όταν ο 43χρονος παραβίασε παράθυρο μπάνιου διαμερίσματος στην Καλαμάτα και αφαίρεσε κοσμήματα απροσδιόριστης χρηματικής αξίας.

Η δεύτερη έγινε στις 10 Ιανουαρίου στα Ακοβίτικα, όπου από ανασφάλιστη αποθήκη, αφαίρεσε αλυσοπρίονο αξίας 350 ευρώ.

Σε βάρος του 43χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Συλλήψεις στη Μεσσηνία
Στο πλαίσιο της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στο νομό μας, εκτός από τον 43χρονο συνελήφθησαν κι άλλα 13 άτομα. Ειδικότερα:

-Δύο άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Δύο άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα στην Ελαία του Δήμου Τριφυλίας ένας 39χρονος από το Ισραήλ καθώς κατείχε 11,3 γραμμάρια χασίς και στην Καλαμάτα ένας 44χρονος για κατοχή 2 γραμμαρίων χασίς

-Ένας 42χρονος Ρομά στο Μελιγαλά, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου για κλοπή

-Δύο αλλοδαποί, ένας 51χρονος Γερμανός και ένας 48χρονος Πορτογάλος  στην Ελαία Τριφυλίας, για παράνομη κατασκήνωση

-Ένας 32χρονος για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού

-Πέντε άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους, κατά τόπο, εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη