Ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Καλαμάτα

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Καλαμάτα

Το πρόγραμμα και οι δηλώσεις συμμετοχής

Στην παραλία Καλαμάτας θα τελεσθεί και φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στις 10.15, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού, θα πραγματοποιηθεί η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού.

Ακολούθως, στις 11.00, θα εκκινήσει η θρησκευτική πομπή και θα καταλήξει στο χώρο έμπροσθεν του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, όπου θα τελεσθεί από το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο o καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν ως κολυμβητές στη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στην Υπηρεσία (Γραφείο Γενικής Αστυνομίας), ενώ για όσους εξ αυτών είναι ανήλικοι, χρειάζεται η έγγραφη συναίνεση των γονέων τους.

Με το πέρας της τελετής αγιασμού των υδάτων (11.45) το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο κτήριό του.

Επίσης, όπως γνωστοποίησε ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας, τελετή αγιασμού των υδάτων θα γίνει την Πέμπτη 5 του μήνα στις 5.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας. Νωρίτερα (4.00 μ.μ.) στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας θα τελεσθεί ο Εσπερινός των Θεοφανείων.