Ο Β. Τζαμουράνης “πάτησε γκάζι” και ζήτησε αλλαγή στο Δήμο Καλαμάτας

Ο Β. Τζαμουράνης “πάτησε γκάζι” και ζήτησε αλλαγή στο Δήμο Καλαμάτας

Με δύο ταχύτητες οι ευχές των παρατάξεων για τη νέα χρονιά

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης άφησε στην άκρη την… αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι (κατά Μίλαν Κούντερα), ελέω της εορταστικής βραδιάς με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. “Φορώντας”, λοιπόν, το προεκλογικό του κοστούμι, κατά τη διάρκεια των ευχών εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο προς τη Δημοτική Αρχή όσο και προς την κυβέρνηση.

“Αφήσαμε πίσω μας μια πολύ δύσκολη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας αυξήθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες, η ακρίβεια και η φτώχεια, οι πολίτες ταλαιπωρήθηκαν με την έλλειψη των φαρμάκων και την καταρράκωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η διαφθορά κάλυψε το μεδούλι της εξουσίας, ενώ η παραβατικότητα μαζί με την κάθε μορφής βία βρέθηκαν στα ύψη.

Επιπρόσθετα, η Ευρώπη ταλανίζεται από έναν πόλεμο, στον οποίο κερδίζουν μόνο οι μεγάλοι. Εύχομαι στη φετινή χρονιά να υπάρξει μια αντιστροφή της παραπάνω εικόνας”, τόνισε.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως το 2023 είναι και προεκλογικό τόσο σε εθνικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. “Για το λόγο αυτό”, είπε, “εύχομαι να κυριαρχήσει η σύνεση μεταξύ των πολιτών και με την ψήφο τους να επιλέξουν τους καλύτερους”.

Αναφερόμενος στη Δημοτική Αρχή, σημείωσε ότι έχει μπροστά της το… Γολγοθά της υλοποίησης πολλών έργων, για τα οποία ευχήθηκε “να υλοποιηθούν με διαφάνεια και λογοδοσία”. Είπε, όμως, ότι αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, “αφού από τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της αποδεικνύεται ελλειμματική και ικανή μόνο για να διοργανώνει πανηγύρια. Κι αυτό αποδεικνύεται από την ελλειμματική παραγωγή έργου, αφού το σύνολο σχεδόν των έργων έχουν βαλτώσει και η μη υλοποίησή τους αποδεικνύει τη μηδενική παραγωγή της”. 

Και κατέληξε: “Εύχομαι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το μέτριο και το λίγο να μην ισχύσουν και οι πολίτες με τις αποφάσεις που θα πάρουν, να δώσουν μιαν άλλη προοπτική για το Δήμο Καλαμάτας, διαφορετική από αυτή που χαράζει η σημερινή Δημοτική Αρχή”.

Από την πλευρά τους, η επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα Ξεκινάμε” Μαρία Οικονομάκου, τηρώντας το εθιμοτυπικό της βραδιάς, αρκέστηκε να ευχηθεί για “μια καλή και ευλογημένη χρονιά”, η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής, Τόνια Κουζή, ευχήθηκε λακωνικά “καλή χρονιά”, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, Μανώλης Μάκαρης, ζήτησε μια παραγωγική χρονιά για το Δήμο Καλαμάτας και την αποκατάσταση της νομιμότητας στην Αυτοδιοίκηση, με το σεβασμό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ακυρότητα του νόμου Θεοδωρικάκου.

Α.Π.