Παιδική πορνογραφία: Δεν έπεισε για την αθωότητά του ο 71χρονος

Παιδική πορνογραφία: Δεν έπεισε για την αθωότητά του ο 71χρονος

Δικάστηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ο 71χρονος που το 2017 είχε συλληφθεί για προμήθεια, διάθεση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Αρχικά του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 6 ετών, ενώ χθες μειώθηκε στα 3 έτη με αναστολή, αφού δεν έπεισε το δικαστήριο για την αθωότητά του.

Ο ίδιος δήλωσε πως δε γνώριζε πώς βρέθηκαν στον υπολογιστή του οι τέσσερις επίμαχες φωτογραφίες, ούτε πώς έγινε υπερφόρτωση της μίας στην ιστοσελίδα Chatstep, ιστοσελίδα όπου οι χρήστες μπορούσαν να διαμοιραστούν φωτογραφίες.

Το ιστορικό
Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 71χρονου από στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί από τον οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children),που εδρεύει στις ΗΠΑ, τα οποία και γνωστοποιήθηκαν στην Europol.

Τα ηλεκτρονικά ίχνη έδειχναν ότι ο 71χρονος απέκτησε πρόσβαση σε ιστοσελίδα διαδικτύου και υπερφόρτωσε φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν στην οικία του 71χρονου στην Καλαμάτα. Έτσι, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, μετέβησαν στην οικία του 71χρονου, όπου τον συνέλαβαν.

Έπειτα δε από έλεγχο που έγινε στους σκληρούς δίσκους που κατείχε, εντοπίστηκαν τέσσερις φωτογραφίες, με τη μια από αυτές να είναι εκείνη που είχε «ανέβει» σε ιστοσελίδα (Chatstep) με συνομιλίες και διαμοιρασμό φωτογραφιών, η οποία λόγω της ακαταλληλότητάς της έχει κλείσει.

Ο τότε 65χρονος δικάστηκε στο Γύθειο και του είχε επιβληθεί κάθειρξη 6 ετών.

Στην απολογία του χθες ο κατηγορούμενος ξεκίνησε λέγοντας ότι ποτέ δεν ανέβασε φωτογραφία στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ενώ δήλωσε ότι αρνείται τις κατηγορίες.

Πρόσθεσε δε, ότι δεν είχε γνώση του υλικού και ήταν η περίοδος που ξεκίνησε να μαθαίνει τη χρήση του διαδικτύου.

Όσο για την επίσκεψη στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ανέφερε ότι την έκανε θέλοντας να δει πώς λειτουργεί, μπαίνοντας τυχαία.

Να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες βρέθηκαν σε φάκελο που σχετιζόταν με το Skype. Έτσι, ο 71χρονος υποστήριξε ότι, όταν δημιούργησε λογαριασμό στο πρόγραμμα, έρχονταν αιτήματα που αποδεχόταν.

Αναφορικά με τις επίμαχες φωτογραφίες, είπε ότι δεν τις έχει δει καν, ενώ αρνείται μέχρι και σήμερα να τις αντικρίσει.

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ξανά ένοχο τον 71χρονο, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, με την ποινή να μειώνεται πλέον στα 3 έτη φυλάκισης με 3ετη αναστολή.
Π.Μπ.