Παρουσία του Παναγιώτη Πικραμμένου ο εορτασμός της Υπαπαντής του Χριστού

Παρουσία του Παναγιώτη Πικραμμένου ο εορτασμός της Υπαπαντής του Χριστού

Το πρόγραμμα του εορτασμού

Η Καλαμάτα τιμά την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου τη μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, καθώς και την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή. Την παραμονή της εορτής θα κορυφωθούν οι θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις με τον Πανηγυρικό Εσπερινό στο φερώνυμο Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό, ενώ την επομένη, κύρια ημέρα της εορτής, θα τελεσθούν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Την κυβέρνηση στους εορτασμούς θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων έχει οριστεί ο βουλευτής Μεσσηνίας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος.

Κατά τους εορτασμούς αναμένεται να παραστούν μέλη της πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Iερής Eικόνας με τη συμμετοχή Φιλαρμονικών σε κεντρικές οδούς της πόλης (Υπαπαντής – 23ης Μαρτίου – Αριστομένους – Π. Καίσαρη – Φαρών – Φάριος και Μητροπολίτου Μελετίου), με κατάληξη το Μητροπολιτικό και Kαθεδρικό Iερό Nαό.

Εκκλησιαστικός τελετάρχης έχει οριστεί ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς και τελετάρχης ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας.