Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Πρεμιέρα απόψε για την παράσταση «Ρομπέν των δασών»

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Πρεμιέρα απόψε για την παράσταση «Ρομπέν των δασών»

Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, στις 8.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Αυλαία στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας από σήμερα για την εφηβική ομάδα της Πειραματικής Σκηνής, όπου πρόκειται να παρουσιάσει τον «Ρομπέν των δασών», υπό τη σκηνοθετική ματιά της Γιώλικας Πουλοπούλου.

Υπογραμμίζοντας το συμβολισμό που έχει το συγκεκριμένο έργο στη σημερινή εποχή, η κα Λέττα Πετρουλάκη ανέφερε ότι σε μια χρονική περίοδο που οι άσχημες ειδήσεις κυριαρχούν, το έργο έρχεται να υπενθυμίσει σε μικρούς και μεγάλους ότι υπάρχει και η καλή πλευρά της ζωής, μέσα από εμπνευσμένα πρότυπα και συμπεριφορές.

Μιλώντας για την επιλογή του συγκεκριμένου έργου, το κείμενο του οποίου υπογράφει ο Ανδρέας Φλουράκης και τη μουσική ο Νίκος Τσέκος, η σκηνοθέτις Γιώλικα Πουλοπούλου σημείωσε ότι τα μηνύματα που περνά τόσο στο νεαρό όσο και στο μεγαλύτερης ηλικίας κοινό, έχουν να κάνουν με έννοιες όπως η ενσυναίσθηση και η αλληλεγγύη.

Άλλωστε, όπως υπογράμμισε με νόημα, πρόθεση της Πειραματικής Σκηνής είναι να ετοιμάζει κάθε φορά μια παράσταση που θα προβληματίζει και θα κινητοποιεί ολοένα το κοινό ως προς τις Τέχνες, «ειδικά αυτό τον καιρό που τα πτυχία των συναδέλφων που εντάσσονται στις παραστατικές Τέχνες με την ευρύτερη έννοια, απαξιώνονται και μειώνεται τόσο πολύ η επαγγελματική τους αξία».

Από την πλευρά του, ο κ. Βενετσάνος Μπαλόπουλος, που επιμελείται τα σκηνικά και τα κοστούμια, σημείωσε ότι πρόκειται για μια ακόμη άψογη συνεργασία του με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, ενώ απηύθυνε και ο ίδιος ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Μεσσήνιους να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Κλείνοντας, το δικό τους ξεχωριστό κάλεσμα απηύθυναν οι δεκαέξι έφηβοι ηθοποιοί που συμμετέχουν στην παράσταση, κάνοντας λόγο για ένα έργο με πλούσια μηνύματα που οφείλουν να διαδοθούν, ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες. Δεν παρέλειψαν, δε, να αναφερθούν και στο μεγαλύτερο κοινό που θα βρεθεί στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, καθώς θα λάβουν τα δικά τους μηνύματα κατά τη διάρκεια της παράστασης, «αφού κι αυτοί παιδιά ήταν κάποτε»!

Της Χριστίνας Μανδρώνη

Πληροφορίες παραστάσεων

-Από Πέμπτη 5/1/2023-8/1/2023, 8.30 μ.μ.

-Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

-Τηλ. επικοινωνίας: 27210 21653, 2721082864