Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 118 ετών

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 118 ετών

Το γηραιότερο γνωστό πρόσωπο στον κόσμο, μια μοναχή από τη νότια Γαλλία, πέθανε σε ηλικία 118 ετών.

Η Lucile Randon, πιο γνωστή ως Sister André, πέθανε νωρίς την Τρίτη – λιγότερο από ένα μήνα πριν από τα 119α γενέθλιά της.

Η ίδια αναγνωρίστηκε επίσημα ως ο γηραιότερος άνθρωπος εν ζωή τον περασμένο Απρίλιο, μετά τον θάνατο της 119χρονης Γιαπωνέζας Kane Tanaka .

Η André κατείχε επίσης τον τίτλο της γηραιότερης μοναχής εν ζωή και της γηραιότερης επιζήσασας του Covid-19, αφού βρέθηκε θετική τον Ιανουάριο του 2021, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες. Είπε τότε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι τα συμπτώματά της ήταν τόσο ήπια που δεν ήξερε καν ότι είχε μολυνθεί.

Γεννημένη στις 11 Φεβρουαρίου 1904, η Αντρέ επέζησε τόσο από παγκόσμιους πολέμους όσο και από δύο πανδημίες  τη γρίπη του 1918-19, καθώς και τον κορωνοϊό.

Ως νεαρή γυναίκα, η αδελφή Άντρε εργάστηκε ως δασκάλα και γκουβερνάντα πριν γίνει καθολική μοναχή το 1944, είπε το Γκίνες μετά τον θάνατό της. Πέρασε επίσης σχεδόν τρεις δεκαετίες δουλεύοντας σε ένα νοσοκομείο με ορφανά και ηλικιωμένους στη Γαλλία.

Έχασε την όρασή της στα τελευταία της χρόνια, αλλά συνέχισε να απολαμβάνει τη σοκολάτα και ένα καθημερινό ποτήρι κρασί.

Ο διάδοχός της στον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά σύμφωνα με την World Supercentenarian Rankings List της Gerontology Research Group, η νέα κάτοχος του ρεκόρ φαίνεται να είναι η María Branyas Morera, μια 115χρονη Ισπανίδα γεννημένη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Πηγή: washingtonpost.com