Πλήρης εγκατάλειψη, πόλη «φάντασμα» η Μεσσήνη!

Πλήρης εγκατάλειψη,  πόλη «φάντασμα» η Μεσσήνη!

Σε πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη ο Δήμος μας, αυτή είναι η «παρακαταθήκη» της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Μεσσήνης του κ. Αθανασόπουλου! Ποιότητα ζωής, ασφάλεια και εμπορική δραστηριότητα… στο μηδέν!

Στην πόλη της Μεσσήνης η όποια (εμπορική) δραστηριότητα περιορίζεται σχεδόν μέχρι τις 2.00 μετά το μεσημέρι, αφού μετά επικρατεί πλήρη στασιμότητα. Η κίνηση πολιτών και οχημάτων περιορίζεται στο ελάχιστο, σε επίπεδα που η πόλη θυμίζει… χωριό!

Φυσικά, «κάποιοι» συνεχίζουν να «εργάζονται, να ασχημονούν και να θορυβούν», μόνο που αυτοί δε συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία με τίτλο «έννομη εμπορική δραστηριότητα»…

Η ασφάλεια των δημοτών και των περιουσιών τους, ανύπαρκτη!

Στις ώρες αιχμής επικρατεί χάος στην οδό Κούτσικα με τη διπλή κατεύθυνση και τις άναρχες σταθμεύσεις των οχημάτων και την πλήρη απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας! Έχουμε προτείνει λύσεις (π.χ. πλήρη μονοδρόμηση της οδού και διαπλατύνσεις των πεζοδρομίων), αλλά οι αρμόδιοι κωφεύουν! Το βράδυ η πόλη κυριολεκτικά βυθίζεται στο σκοτάδι (επί σειρά ημερών η μικρή πλατεία δεν είχε δημοτικό φωτισμό)…

Αλλά και στην περιφέρεια (οικισμούς) η κατάσταση που επικρατεί δεν είναι καλύτερη. Η εγκατάλειψη και η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής επιβαρύνει τόσο την καθημερινότητα των δημοτών όσο και την επαγγελματική – αγροτική ενασχόλησή τους, με προεξάρχουσα την κάκιστη αγροτική οδοποιία.

Ακολουθεί η αναγκαιότητα τοποθέτησης ΑΤΜ τραπεζικών συναλλαγών τόσο στο παραλιακό μέτωπο όσο και σε ορεινές περιοχές, αλλά και η απαίτηση για την εύρυθμη λειτουργία δομών πρωτοβάθμιας υγείας (αγροτικά ιατρεία, κέντρο εφημερίας και κέντρων υγείας), αφού το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης υπολειτουργεί και παραμένει άμεση η αναγκαιότητα ίδρυσης Κέντρου Υγείας στη Λογγά, για το οποίο υπάρχει ήδη σχετικό ΦΕΚ.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, επί 4 έτη, «μετρήθηκε» και αποδείχτηκε πολύ λίγη για τις ανάγκες ενός σύγχρονου Δήμου και πολύ μικρή για τις ανάγκες αυτού του ευλογημένου τόπου!

Η πόλη και ο Δήμος Μεσσήνης αξίζουν περισσότερα, απαιτούν μία νέα Δημοτική Αρχή με όραμα, χωρίς κομματικές και άλλες εξαρτήσεις, χωρίς αγκυλώσεις, με το βλέμμα στο δημότη και στο μέλλον του!

Του Γιώργου Θ. Σπυρόπουλου
Υποψήφιου δημάρχου