Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΣΗΜΕΡΟΝ εις τον Αμερικανικόν δίδει την πρώτην παράστασιν το ζεύγος Μουσούρη – Αλίκης Θεοδωρίδου με την υπέροχον κωμωδίαν του Λουί Βερνέιγ «Ο Φιλαράκος μου». Προ της παραστάσεως ο δραματικός συγγραφεύς Δημ. Μπόγρης θα κάμη διάλεξιν περί του συγχρόνου ελληνικού θεάτρου. Η δευτέρα παράστασις θα δοθεί την Κυριακήν το απόγευμα με το «πρωί – μεσημέρι – βράδυ» και η τρίτη και η τετάρτη την Δευτέραν. Προβλέπεται ότι τας παραστάσεις ταύτας θα παρακολουθήση όλος ο καλός κόσμος της πόλεώς μας.

-ΑΝΗΓΓΕΛΘΗ χθες εκ Λογγάς ότι εις το χωρίον Κακόρευμα έλαβε χώραν τραγικόν έγκλημα το οποίον κρατεί εν συγκινήσει τους κατοίκους και το οποίον έσχεν ως επακόλουθον τον εμπρησμόν της οικίας του φονέως.

ΚΑΤΑ τας ανωτέρω πληροφορίας ο Γρηγόριος Αντ. Μπουσούνης δια λόγους αγροτικής διαφοράς εφόνευσε δια δικάννου κυνηγετικού όπλου τους αδελφούς Διονύσιον και Αντώνιον Μουντζουρέους, κατόπιν δε εξηφανίσθη.

ΑΙ γυναίκες των παθόντων ευθύς αμέσως μετά τον φόνον εν τη μανία της εκδικήσεως έθεσαν πυρ εις την οικίαν του φονέως η οποία και απετεφρώθη. Η τάξις ως ήτο επόμενον διεσαλεύθη προς στιγμήν, απεκατεστάθη δε τη επεμβάσει αφιχθείσης δυνάμεως χωροφυλάκων μετά του περιοδεύοντος διοικητού της υποδιοικήσεως Πύλου κ. Γαρδελέα.

Δια την σύλληψιν του δράστου εξεδόθησαν αυστηραί διαταγαί υπό του διοικητού Σκορδύλη.