Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΑΝΗΓΓΕΛΘΗ εξ Αθηνών το λυπηρόν γεγονός του θανάτου μιας σεβαστής Καλαματιανής δεσποίνης, της Μαρίας Αγιοβλασίτου (το γένος Αλμπανάκη). Η μεταστάσα μία από τας σπανίας λογίας γυναίκας της πόλεώς μας, σπανίας μορφώσεως, αδαμαντίνου χαρακτήρος, αληθινή χριστιανή, υπήρξεν η ιδρύτρια και η πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου των Κυριών, ο οποίος τόσον ανθρωπιστικώς δρα ήδη, επρωταγωνίστησε δε πάντοτε εν Καλάμαις εις κάθε ανωτέραν φιλανθρωπικήν γυναικείαν κίνησιν.

ΕΝ τη κοινωνία μας λόγω των διανοητικών αυτής και ψυχικών χαρισμάτων απελάμβανε γενικής εκτιμήσεως και σεβασμού. Τους οικείους της μεταστάσης συλλυπείται το «Θάρρος» θερμώς.

-Ο Δημ. Παναγάκης ή Κατσιάμπουλας, λεμβούχος και κάτοικος Καντιανίκων της Κορώνης, μεταβάς εις το ελαιοτριβείον του Αθ. Σπυράκη, εν μέθη δε διατελών και διαλαθών της προσοχής των εργατών, ήναψε δυναμίτιδα από της κρεμαμένης παρά την πυράν λυχνίας η οποία εξερράγη επί της δεξιάς χειρός του, ήτις απεκόπη άνωθεν του καρπού, ετραυματίσθη δε και εις το πρόσωπον.

-ΧΘΕΣ ενώ ο αστυνομικός σταθμάρχης Μεσοποταμίας ανθ/στής Ρεϊζάκης ωδήγει εις το αστυνομικόν κατάστημα τον διατελούντα εν μέθη και διαταράσσοντα την κοινήν ησυχίαν Νικόλαον Ψυρίλλον, επυροβολήθη δις ανεπιτυχώς παρά των αδελφών Ιω. και Ηλ. Μάντζαρη δια προηγουμένας αφορμάς, τας οποίας είχον ούτοι μετά του συνοδευομένου καθ’ ην ώραν διήρχετο έξωθι της οικίας των. Οι δράσται συλληφθέντες παρεπέμφθησαν εις τον Εισαγγελέα.