Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΠΡΟΧΘΕΣ την 6ην απογευματινήν ώραν εις Αλαγονίαν κατόπιν συμπλοκής ο Αθ. Ιω. Σούμπλης εφόνευσε τον Νικήτα Ν. Αλεξόπουλον και τον Παν. Ν. Αλεξανδρόπουλον, φονέα του Ιω. Σούμπλη. Η τάξις διεσαλεύθη προς στιγμήν αποκατασταθείσα, ο δε δράστης τραπείς εις φυγήν δεν συνελήφθη. Επί τόπου μεταβάνει ο μοίραρχος κ. Φραγκιαδάκης.

-ΧΘΕΣ προσελθούσα εις το πρώτον αστυνομικόν τμήμα η μόλις 18έτις Μαρία θυγάτηρ Δημ. Μπούχαλη εκ Γιαννίτσης, κατήγγειλεν, ότι καταστάσα εκ κλεψιγαμίας έγκυος μετά του συγχωρίου της Νικολάου Μάλαμα, εκδιωχθείσα δε υπό της μητρός της εκ της οικίας της κατέφυγεν εις την καλύβην του εραστού της, ο οποίος όμως την εξεδίωξε δια λακτισμάτων εξ ων έτεκεν προώρως άρρεν νεκρόν, το οποίον έφερε μεθ’ εαυτής εντός σακιδίου. Η αστυνομία μετά την ιατρικήν εξέτασίν της την παρέπεμψεν εις τον σταθμάρχην Γιαννίτσης.

-Ο Κ. Κατσάνης, ειδικός εις το είδος των ετοίμων ενδυμάτων, περιοδεύσας τα διάφορα μέρη της Ευρώπης, ίδρυσε το ειδικόν και τέλειον κατάστημα ετοίμων ενδυμάτων Βιέννης, επί της οδού Σφακτηρίας παραπλεύρως Εμπορικής Τραπέζης, ώστε να ενδύεται κάθε πελάτης με οικονομίαν και με ό,τι ύφασμα θέλει και όπως το θέλει. Παλτά χρωματιστά μάλλινα μόνον με δρχ. 680. Ζακέτες και τζιλέδες τρικό εις αρίστην ποιότητα.