Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΠΡΟΧΘΕΣ εδόθη εν τη Λαϊκή Σχολή η προαγγελθείσα συναυλία υπό την προστασίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Μελετίου υπέρ της σχολής των απόρων παίδων, του αναγνωστηρίου και της βιβλιοθήκης της Λαϊκής Σχολής. Η ευρυτάτη αίθουσα της Λαϊκής Σχολής προ της ενάρξεως της συναυλίας επληρώθη ασφυκτικώς κόσμου και ιδία κυριών. Το πρόγραμμα της συναυλίας υπήρξεν όντως πλουσιώτατον. 

Η Ε. Ευστρατιάδου εξετέλεσε εις το πιάνο αριστοτεχνικώς εκλεκτά και δύσκολα μουσικά τεμάχια καταχειροκροτηθείσα. Επίσης με πολύ μπρίο έπαιξεν εις το πιάνο η δις Α. Κουτραφούρη, η οποία απέδειξεν ότι έχει ένα εκλεκτό μουσικό ταλέντο και η μικρά δις Πόπη Ευστρατιάδου.

Η Ε. Παμπούκα εξετέλεσεν αριστοτεχνικά αρκετάς μονωδίας χειροκροτηθείσα ενθουσιωδώς και αποδείξασα όχι μόνον ότι έχει φωνήν, αλλά και τέχνην ωδικήν ασφαλώς, εκπληκτικήν δια μίαν ερασιτέχνιδα.

ΤΟ δεύτερον μέρος της συναυλίας υπήρξεν άριστον. Η μανδολινάτα αποτελουμένην από τους Δημ. Φεραδούρον, Πολ. Μάκουρην, Ιω. Σοφόν, Ευθυμ. Τσιμπίδην, Ιωάν. Κοντοζαμάνην, Δημ. Λιάκουρην και Παναγ. Μελισόβαν έπαιξεν άριστα δύσκολα μουσικά τεμάχια κατεχειροκροτήθη και απέδειξεν επιπροσθέτως ότι υπάρχει ένας άριστος πυρήν δια να δημιουργηθή μία τελειοτέρα και με περισσότερα όργανα μανδολινάτα εις την πόλιν.