Συνεδρίαση η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Πύλου – Νέστορος

Συνεδρίαση η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Πύλου – Νέστορος

Στόχος να μεγαλώσει η τουριστική περίοδος

Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Πύλου – Νέστορος συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ στο εξής θα συνεδριάζει αρκετά συχνά, με στόχους και συγκεκριμένο πλάνο παρακολούθησής τους.

Τοποθετηθείς ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας ξεκίνησε λέγοντας πως στόχος είναι να μεγαλώσει η τουριστική περίοδος του Δήμου και τις περιόδους κοντά στα Χριστούγεννα, το Πάσχα και τα Ναυαρίνεια. Όπως σημείωσε δε, όλες οι εκδηλώσεις που ως τώρα έχει οργανώσει η Δημοτική Αρχή έχουν επιτυχία και βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Με τη σειρά του, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Κανάκης αναφέρθηκε σε μεγάλη τουριστική έκθεση, η οποία θα γίνει σε λίγο καιρό στη Γερμανία. Όπως σχολίασε, τα σημεία στα οποία πρέπει κανείς να επικεντρωθεί όσον αφορά στην προβολή της περιοχής είναι τα κάστρα, τα μνημεία και τα γήπεδα golf της Costa Navarino.

Από την πλευρά της, η επιχειρηματίας Βούλα Γιαννούτσου υπογράμμισε τη σημασία του να αναδειχθεί με ασφάλεια η διαδρομή προς το Παλαιόκαστρο και να γίνει χαρτογράφηση, με στόχο τη διανομή ανάλογου έντυπου οδηγού. Ακούστηκε, επίσης, η πρόταση δημιουργίας ενός προγράμματος επιμόρφωσης νέων εργαζομένων στους τομείς της εστίασης, η οποία έλαβε θετικά σχόλια από όλους. Όσον αφορά στο υλικό που θα «παίξει» στις μελλοντικές καμπάνιες, ο Κώστας Ρομπάκης τόνισε πως αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει τα κάστρα, το φυσικό τοπίο, τα τοπικά προϊόντα, τη θάλασσα κ.ά., μέσα από σχετικό βίντεο ή εικόνες και σε ηλεκτρονική μορφή.

Για το θέμα των γκολφ της Costa Navarino και για το πόσο σημαντικό είναι να «ανοίξουν» αυτά και για άλλους επισκέπτες, σε πιο προσιτές τιμές, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής

Εκτός από το θέμα των γκολφ και της τουριστικής έκθεσης, ως στόχοι τέθηκαν η δημιουργία ενός τοπικού συμφώνου ποιότητας, ενός σημείου πληροφόρησης, η ανάδειξη των δυνατοτήτων που δίνει η περιοχή για άσκηση και υγιεινή διατροφή, η επέκταση του ωραρίου των ταξί και των φαρμακείων και η εκτύπωση τοπικών οδηγών.