ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Κεντρικός στόχος η ανακούφιση της κοινωνίας

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Κεντρικός στόχος  η ανακούφιση της κοινωνίας

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η προεκλογική χρονιά για τον ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. στη Μεσσηνία. Η εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου επικοινωνιακά ήταν απόλυτα πετυχημένη, αφού το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, όπου και πραγματοποιήθηκε, ήταν ασφυκτικά γεμάτο από πολίτες.

Όπως φάνηκε και από τους ομιλητές (σ.σ. ο τομεάρχης Ανάπτυξης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης και ο τέως εκπρόσωπος Τύπου, Νάσος Ηλιόπουλος), στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατούν ψηλά το θέμα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και επιχειρεί με μέτρα-ασπιρίνες να εξομαλύνει το κακό κλίμα. Δεν είναι τυχαίο ότι στην εκδήλωση- ημερίδα συμμετείχαν και εκπρόσωποι παραγωγικών συλλόγων,  με σκοπό το διάλογο των δύο πλευρών. Ταυτόχρονα, ψηλά είναι και το θέμα των κρουσμάτων διαφθοράς που αφορούν στελέχη της κυβέρνησης.

Από κοντά έρχεται και το σκάνδαλο των υποκλοπών, που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αφήσει να περάσει έτσι. Είναι βέβαιο ότι όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη το γεγονός ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε φίλους κι εχθρούς για τα δικά της οφέλη θα προταχθεί στο δημόσιο διάλογο και πάντα υπό το ενδεχόμενο νέων αποκαλύψεων, που θα εκθέσουν ακόμα περισσότερο το Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “τη στιγμή που οι πολίτες μετρούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ μπροστά στο σούπερ μάρκετ, μπροστά στους λογαριασμούς, τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να λεηλατούν την κοινωνία. Είναι μια συνειδητή επιλογή από το καθεστώς Μητσοτάκη, το οποίο δε δουλεύει για την κοινωνία, δουλεύει για τους ισχυρούς. Σε αυτό το πλαίσιο εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ανοιχτές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα και να μιλάμε προγραμματικά για το πώς θα πάμε διαφορετικά την επόμενη μέρα.

Για το πώς, δηλαδή, μπορεί να μπει τέλος στην αδικία της αισχροκέρδειας και για το πώς μπορεί να έχουμε μια δίκαιη αύξηση του εισοδήματος, τόσο για τους μισθωτούς όσο και για τους συνταξιούχους. Για το πώς μπορεί με δίκαιο τρόπο να ρυθμιστεί το ιδιωτικό χρέος, με διαγραφή μέρους τους πανδημικού χρέους.

Τα μηνύματα που παίρνουμε από όλη τη χώρα είναι μηνύματα αλλαγής, είναι μηνύματα δημοκρατίας. Όλα αυτά συμβαίνουν, μάλιστα, στο πλαίσιο των παρακολουθήσεων, ενώ έρχονται νέες αποκαλύψεις που δείχνουν ότι έχουμε μια κυβέρνηση η οποία σε καμία περίπτωση δε σέβεται το κράτος δικαίου και τους κανόνες της δημοκρατίας, και είμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα υπάρχει μια νέα σελίδα, μια σελίδα αλλαγής για τη χώρα, τους πολίτες και την κοινωνία”.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι “όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα, το κόμμα μας ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε μια ανοιχτή συζήτηση με τους φορείς της κοινωνίας, τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, των εργαζομένων, για να συνδιαμορφώσουμε την προγραμματική πρόταση για την επόμενη μέρα. Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη, ιστορική θα έλεγα, καμπή.

Σε μια κοινωνική, οικονομική και θεσμική κρίση, την οποία αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία, μόνο μία διέξοδος μπορεί να υπάρχει, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η προοδευτική διακυβέρνηση την επόμενη μέρα”.

Την εκδήλωση συντόνισε η πρώην βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη, ενώ παρευρέθησαν και έκαναν παρεμβάσεις εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης και Βασίλης Τζαμουράνης, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι τόσο από την Καλαμάτα όσο και από τη Μεσσήνη.
Α.Π.